Hlavní obsah

Nejdražší dezert na světě stojí 290 tisíc korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLOMBO

Nejdražší dezert na světě připravují v hotelu na Srí Lance. Stojí v přepočtu 290 tisíc korun, a přestože ho zatím nikdo nepozřel, je to prý skutečná delikatesa. Zklamat nemůže nikoho, součástí zákusku je totiž obří akvamarín vážící 80 karátů.

Článek

V hotelu na jih od největší metropole Kolomba připravují dezert ze šampaňského Dom Perignon, z plátků pravého stříbra a zlata a především z osmdesátikarátového akvamarínu. Jenže majitel ubytovacího zařízení, v němž noc přijde v přepočtu na 32 tisíc korun, na svého prvního hosta zatím netrpělivě čeká.

Zákusek je skutečným dílem mistra cukráře, připomíná kocábku s tradičním srílanským rybářem. To vše je vyrobeno z čokolády a karamelu.

"Nikdo si ho ve skutečnosti ještě neobjednal. Ale dostali jsme dvě objednávky z Japonska od hostů, kteří přijedou v prosinci. Doufejme, že dva nebo tři prodáme, než bude konec roku," prohlásil manažer hotelu Alex Jarosch.

"Napsali jsme do Guinnessovy knihy světových rekordů a čekáme jejich odpověď," přiznal vedoucí s tím, že jejich dezert je zřejmě nejdražší na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám