Hlavní obsah

Nejdelší kočka na světě měří 123 centimetrů

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reno

Kocour Stewie z amerického Rena ve státě Nevada je nejdelší kočkou na světě, alespoň to tvrdí kontroloři Guinessovy knihy rekordů, kteří jej oficiálně přeměřili. Podle nich Stewie měří 123,2 centimetru od špičky čumáčku po koneček ocasu, což je nový rekord.

Kocour Stewie se svými rekordními 123,2 centimetryVideo: ČTK

 
Článek

Pětiletý kocour Stewie druhu mainská mývalí kočka je oficiálně uznaným držitelem rekordu. Jeho majitelé Robin Hendricksonová a Erik Brandsness zakoupili Stewieho od chovatele ze státu Oregon v roce 2005. Se svými 123 centimetry je nyní nejdelší domácí kočkou na světě.

I předchozí držitel rekordu byla mainská mývalí kočka, tu vlastnila Frieda Irelandová z Chicaga a měřila o 1,2 centimetru méně než Stewie, uvedl server Daily News. Tento druh je podle Hendricksonové jedním z nejstarších amerických plemen, jsou oblíbené především pro svou milou a uvolněnou povahu.

Něžní obři

Zároveň jde o jedno z vůbec největších kočičích plemen a mývalí se jim říká pro jejich huňatý ocas podobající se právě mývalímu. Často se jim říká i "něžní obři".

Majitelka Stewieho prozradila, že se s partnerem rozhodli zkusit podat žádost do Guinnessovy knihy rekordů, jelikož bezpočet lidí bylo v úžasu, když uviděli, jak je jejich kocour veliký.

Přečtěte si také: Co je hyenám k smíchu
Komunikace hyen je poměrně málo prozkoumaná, vědci se proto zaměřili na jejich systém dorozumívání. Více se dočtete ve čtvrtek v deníku Právo (příloha Café).

Reklama

Výběr článků

Načítám