Hlavní obsah

Nečekaná žádost o ruku před vojenskou přehlídkou rozněžnila Francii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský voják v uniformě vojenské školy ve středu bezprostředně před začátkem vojenské přehlídky požádal svou partnerku o ruku před zraky kolegů i veřejnosti. V modré uniformě a bílých rukavicích poklekl na dlažbu na třídě Champs-Elysées, navlékl mladé ženě prstýnek, sundal si roušku a políbil ji.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žádost o ruku na Champs Elysées před vojenskou přehlídkouVideo: Reuters

 
Článek

Mladému páru na Twitteru pogratulovalo i vedení pozemních sil a zveřejnilo video se žádostí. „S našimi vojáky je v den státního svátku možné úplně všechno,“ napsala armáda.

Voják podle stanice BFM TV, které dal rozhovor, žádost připravoval dva měsíce a chtěl ji provést diskrétně, jen s pomocí nejbližších přátel. Vstup partnerce za bezpečnostní zátarasy nakonec umožnili kolegové vojáci, k výjimce z bezpečnostních pravidel se kladně vyjádřila i mluvčí armády.

Žádost o ruku čekala na překvapenou ženu v inkubátoru

Koktejl

Středečních oslav státního svátku 14. července se účastnilo přes čtyři tisíce vojáků, přehlídce nejmodernější techniky přehlížely tisíce diváků.

Přehlídku zahájila ukázka letectva, centrem Paříže prošli zástupci mnoha složek francouzské armády. V čele průvodu jel prezident Emmanuel Macron, oslav ze zúčastnili i zahraniční politici, včetně českého ministra obrany Lubomíra Metnara. Oslavy dobytí Bastily večer zakončí ohňostroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám