Hlavní obsah

Nebezpečný vězeň chtěl uniknout. Plán útěku ale poslal na špatnou adresu

Novinky, tcs, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiačtyřicetiletý Sean Damion Castorina sedící za mřížemi v americkém městě Alamance v Severní Karolíně čelí obvinění z vraždy a z vězení se chtěl dostat stůj co stůj. Se svými komplici si do puntíku útěk naplánoval, udělal ale jedinou chybu. Plánek vězení a návod na výrobu bomby zaslal na špatnou adresu.

Foto: Profimedia.cz

Vězení v USA. Ilustrační foto.

Článek

Castorina sedí za mřížemi kvůli několika obviněním, tím nejzávažnějším je obvinění ze spoluúčasti na vraždě. Za sebou má už jeden neúspěšný pokus o útěk, na počátku prosince se chtěl pokusit o další. Tentokrát byl plán jednoduchý – odpálit bombu u zdi věznice.

Foto: Alamance County Jail

Sean Damion Castorina

Pomoci mu v tom měli třiadvacetiletý Shannon Douglas Gurkin a o rok starší Dakota Lee Marek. Oba bývalí vězni si s Castorinou v minulosti odpykávali trest ve stejné věznici. Právě tam se zřejmě podle úřadu šerifa seznámili a útěk vymysleli.

Foto: Alamance County Jail

Shannon Gurkin

Castorina z vězení zaslal mužům podrobný plánek věznice s přesnými instrukcemi, kam bombu umístit. Ve čtvrtek 6. prosince došel dopis do schránky ve městě Graham, jenže ani Gurkin ani Marek se k němu nedostali. Castorina ho totiž zaslal na špatnou adresu.

Pokus o útěk mohl dopadnout tragicky

Co víc, obyvatel, ke kterému se dopis dostal, psaní otevřel netušíc, že není adresované jemu. Jakmile objevil nákresy věznice a plán na výrobu bomby, okamžitě vše nahlásil policii. Té trvalo několik dní, než zjistila, kdo a komu dopis posílal. Minulý čtvrtek byli Gurkin s Marekem zatčeni.

Foto: Alamance County Jail

Dakota Lee Marek

Jak potvrdil šerif Terry Johnson, dva mladší muži měli bombu odpálit u zdi na jižní straně věznice. Společně poté všichni tři měli zmizet ze země. „Nejenže nám mohl uprchnout vězeň, ale nebezpečí by byli vystaveni i další vězni, zaměstnanci věznice a obyvatelé v okolí,” dodal Johnson.

Díky špatně napsané adrese a duchapřítomnému obyvateli se ale nic z toho nestalo. Castorinovi přibylo další obvinění a byl umístěn na samotku. Gurkin a Marek byli obviněni ze zlovolného zacházení s výbušninou za účelem poškození majetku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám