Hlavní obsah

Nahota na veřejnosti je větší tabu než pouštění větrů

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Společnost Hasbro vyrábějící hračky a stolní hry ve svém soukromém průzkumu veřejného mínění zjistila, že být nahý před lidmi na veřejnosti považuje britská moderní společnost za největší tabu. Je to dokonce horší než jiné lidské přirozenosti, jako je kojení či prdění.

Článek

Každý vnímá svá tabu jinak, nejvíce se však lidem hrůzou ježí chlupy při pomyšlení, že by byli nazí na ulici. Více než 37 procent lidí to považuje za skutečně neúnosnou situaci. Na druhém místě je nošení kapuce (12%), následuje vyjadřování emocí, jako pláče či úžasu, na veřejnosti (11%) a kojení (9%). Na dalších místech se usadilo vyzvánění mobilu, hádky a pití alkoholu na veřejnosti.

Výzkum u britské veřejnosti provedla společnost Hasbro, autor stolní hry Big Taboo (Velké tabu). "Jsem šokován, že lidé hodnotí nahotu na veřejnosti jako nejnepříjemnější situaci, dokonce mnohem víc než chlastání či prdění," divil se Nick Atkinson, předseda společnosti Britští naturisté.

V naší společnosti by však podobný průzkum dopadl zřejmě zcela odlišně. Nedá se očekávat, že by českým občanům více vadilo nošení kapuci na ulici než vypouštění větrů ve společnosti.

Desítka veřejných tabu:
1. Být nahý na veřejnosti (37%)
2. Nosit na ulici kapuci (12%)
3. Veřejné vyznání lásky či citů (11%)
4. Kojení před lidmi (9%)
5. Hlasité zvonění mobilu ve společnosti (8%)
6. Hádka na ulici (7%)
7. Pití alkoholu venku na ulici (6%)
8. Odhazování odpadků (3%)
9. Kouření na veřejnosti (2%)
10 Prdění ve společnosti (2%)

Reklama

Související témata:

Související články

Italové mají rádi nahá těla, i nedokonalá

Obyvatelé Itálie se asi nemůžou nahých těl nabažit. Třeba nahota při opalování je nijak nepobuřuje, naopak jim připadá zcela přirozená. A to i tehdy,...

Třetina Angličanů telefonuje nahá

Nový průzkum přinesl zajímavou informaci. Každý třetí Angličan telefonuje pravidelně nahý. Ženy jsou o něco konzervativnější. Nahé telefonáty přiznalo 40...

Muži spí většinou nazí

Varování pro manželky, maminky a přítelkyně. Pyžamo příteli k narozeninám či Vánocům nikdy nedávejte. Většinou skončí zastrčené hluboko ve skříni. Muži totiž...

Výběr článků

Načítám