Hlavní obsah

Nad Německem prolétlo extrémně rychlé UFO, spatřili ho piloti Luftwaffe

BERLÍN

Kontroloři letového prostoru nad Německem oznámili 19. ledna svým nadřízeným, že se nad zemí pohybuje extrémně rychlý neidentifikovatelný létající předmět – UFO. Svědectví podpořili také stíhací piloti německé Luftwaffe, kteří se s objektem setkali ve vzdušném prostoru. Oficiální zprávu o pozorování UFO nyní předložil Úřad pro leteckou bezpečnost (DFS).

Foto: Profimedia.cz

UFO nad Německem přeletělo výjimečně rychle. Ilustrační foto

Článek

Vyšetřovatelé zatím zcela vyloučili konvenční letouny, meteorologické balóny a nezvyklé atmosférické úkazy.

"Vyloučili jsme všechny konvenční možnosti, je to prostě záhada,“ uvedl Axel Raab, mluvčí DFS.

Objekt přeletěl přes část jižního Německa a kontroloři vzdušného prostoru vydali ihned varování pro piloty vojenského letectva Luftwaffe, které bylo připraveno k případnému útoku proti nedovolenému narušení vzdušného prostoru země. Nakonec objekt zmizel nad Grafenwöhrem, kde má základnu americké vojsko.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

"Když to zmizelo z radaru, věřili jsme, že cokoli to bylo, muselo to ztroskotat, ale v oblasti nikdo nepozoroval žádné trosky. Je to naprostá záhada. Zmátlo to operátory u radaru, protože se to neustále objevovalo a mizelo na obrazovce, jako by to tam prostě v určitou chvíli vůbec nebylo. Pak to jednoduše zcela zmizelo v atmosféře,“ citoval Raaba německý Spiegel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám