Hlavní obsah

Na záchranu tří holubů vyjela dvě hasičská auta, policie i ochránci přírody

Novinky, Vojtěch Pospíšil
Spennymoor

Třem holubům, kteří uvízli v pletivu na střeše jednoho z domů v anglickém městě Spennymoor, se dostalo poněkud předimenzované péče. Na jejich záchranu totiž přijeli ochránci přírody, policie a dvě jednotky hasičů, napsal britský list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Trápících se holubů si v pondělí odpoledne všiml jeden z obyvatel města a zavolal ochránce zvířat. Ti se ale nebyli schopni dostat až k hřebenu střechy, kde se holubi nacházeli. Zavolali proto na pomoc hasiče.

Velitel jednotky hasičů po příjezdu na místo rozhodl, že nemají potřebné vybavení a zavolal další oddíl, který přijel s vozem vybaveným výsuvným žebříkem. Dvě hasičská auta ale blokovala provoz, na scéně se tedy objevila ještě policejní hlídka, která řídila dopravu.

Hasiči ptáky nakonec zachránili, ale mnoho obyvatel si kladlo otázku, zda byla opravdu potřeba takto rozsáhlá akce.

„Byl jsem v šoku. Napřed jsem si myslel, že došlo k nějakému velkému požáru. Dvě hasičská auta a jedno policejní? Pro tři holuby? Já mám rád zvířata, ale holubi ve skutečnosti patří mezi škodnou. Zachránili byste krysu?“ rozčiloval se 63letý John Welsh.

„Bylo to skandální. Autobusy měly zpoždění, byli tu ochránci přírody. Muselo to stát jmění,“ zamýšlel se další z obyvatel města Neil Savage.

Mluvčí hasičů v reakci na pobouřené reakce občanů uvedl, že jednotky požárníků se na místo dostavili z důvodu, aby se obyvatelé města nepokoušeli o záchranu holubů sami a neohrožovali tak svoje zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám