Hlavní obsah

Na Meruňkobraní spořádal vítěz 101 knedlíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIROSLAV

Stovku meruňkových knedlíků a ještě jeden navíc spořádal na letošním Meruňkobraní v Miroslavi na Znojemsku pětatřicetiletý jedlík Kamil Hamerský z Víru. S přehledem tak obhájil vítězství v soutěži o Knedlíkového krále.

Článek

Pravidla soutěže o Knedlíkového krále jsou jednoduchá a nemění se - za 20 minut musí jedlík spořádat co největší množství meruňkové pochoutky z odpalovaného těsta. Pokrm si může libovolně dochutit cukrem, tvarohem či máslem a zapít maximálně půllitrem nápoje.

Úctyhodný rekord 125 knedlíků drží letošní, loňský i předloňský vítěz Hamerský. "Letos byly meruňky o něco větší než loni, takže knedlíky byly vydatnější a nedalo se jich sníst tolik," řekl místostarosta města Roman Volf. Kvůli soutěži navařily miroslavské ženy 1300 knedlíků, jejichž průměrná váha byla osm dekagramů.

"Vítěz tak během 20 minut snědl osm kilo jídla," uvedl Volf.

Na druhém místě skončil s 86 knedlíky Jaromír Rafaj ze Zlína. O třetí místo se dělili s 66 knedlíky Miroslav Antoš z Brna a Ludvík Vlček z Miroslavi. Dohodli se, že rozhodne krátký "sprint". Antoš dokázal za minutu sníst ještě šest knedlíků, a vystoupil tak na pomyslné stupně vítězů.

Podle Hamerského se v soutěži nedá příliš taktizovat. "Prostě je potřeba od začátku rychle jíst," shrnuje obvykle svůj přístup jedlík, který se účastní řady podobných klání. Bojoval už například s mamutími porcemi svíčkové, krupičné kaše nebo bramborového salátu. Jídlo se mu prý neznechutí, na druhý den si klidně dopřeje totéž.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám