Hlavní obsah

Na McCartneyho přišlo v rodném Liverpoolu 30 tisíc lidí

– LIVERPOOL

Na poslední koncert světového turné Paula McCartneyho se v jeho rodném Liverpoolu přišly podívat zástupy fanoušků. Okolo 30 tisíc lidí muselo čekat v dlouhých frontách až několik hodin, aby si zajistili lístky na zpěvákovo vystoupení pod širým nebem v přístavních docích, píše zpravodajský server Ananova.

Článek

Koncert zahájil sir Paul písněmi Hello Goodbye a Jet. Početnému obecenstvu poté řekl: "Je úžasné být doma. Přišli jsme to s vámi dnes večer rozjet."

Posléze zahrál předělanou verzi písničky od Beatles All My Loving, následovanou Getting Better a hitem od jeho pozdější skupiny Wings Let Me Roll It. Píseň My Lovin´Flame (Můj milovaný plamen) věnoval své těhotné ženě Heather. Řekl: "Rád bych svou příští píseň věnoval někomu velice výjimečnému, kdo je dnes zde v publiku. Jak jste už možná někteří slyšeli, nedávno nás zastihla jedna velmi dobrá zpráva."

McCartneyho turné nebylo poslední

Několik hodin před zahájením koncertu se McCartney, kterému bude letos 61 let, nechal slyšet, že nynější turné, jež vedlo ze Spojených států přes Asii a Evropu, není jeho poslední cestou po světových pódiích. "Mám v úmyslu vyjet na další turné. Lidé se mě stále ptají, jestli je to mé poslední turné, ale to mi nikdy nepřišlo ani na mysl," řekl hudebník v rozhovoru pro nedělník Scotland's Sunday Herald. Jak dodal, je to jako ve fotbale: "Pokud chce člověk dávat góly, musí hrát - a se mnou je to přesně tak".

McCartney také oznámil, že vyřešil rozpory s Yoko Ono, vdovou po jeho někdejším kolegovi Johnu Lennonovi ze slavného rockového kvarteta The Beatles. Neshody se týkaly pořadí jmen používaných u skladeb, které Lennon a McCartney společně složili a jež se vesměs staly světovými hity.

Pořadí Lennon-McCartney je jako ochranná značka

Obvyklé "historické" pořadí bylo Lennon-McCartney, loni ale Paul u některých skladeb na albu, jež vydal, pořadí obrátil na McCartney-Lennon, protože šlo spíš o jeho výtvory. S tím Yoko Ono zásadně nesouhlasila a obvinila ho, že chce "přepsat dějiny".

Nyní Paul dospěl k závěru, že "to nechá, jak to vždycky bylo". Podle něho je vlastně dvojice Lennon-McCartney něco jako ochranná značka, a to se nemá měnit. Jak dodal, je hrdý na to, že je částí této značky i v pořadí, jak to vždycky bylo.

Reklama

Související články

Paul McCartney vyrazil na šňůru po Evropě

Jakmile Paul McCartney, jedna čtvrtina britských rockových průkopníků The Beatles, vstoupí na pódium, je jisté, že následující chvíle budou stát za řeč....

Paul McCartney nadchnul Vídeň

Stovky Čechů, Slováků, ale i Poláků a Maďarů si nenechaly ujít středeční koncert Paula McCartneyho ve vídeňské Stadthalle. Bývalý člen legendárních Beatles,...

McCartney roztančil Rudé náměstí

Nová vlna ´beatlemanie´ zachvátila Moskvu poté, co Paul McCartney vystoupil v sobotu vůbec poprvé v Rusku. Na Rudém náměstí jeho koncertu přihlíželo nadšených...

Výběr článků

Načítám