Hlavní obsah

Na Božím Daru ukradli Ježíška, Vánoce prý krádež neohrozí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOŽÍ DAR

Symbol českých Vánoc, postavu Ježíška, někdo zřejmě ukradl z trasy Ježíškovy cesty na Božím Daru na Karlovarsku. Ježíškovo zmizení vyšetřuje i policie. Starosta Božího Daru Jan Horník ujistil, že zmizení Ježíška neznamená konec Vánoc.

Článek

Malé laminátové sošky Ježíška zdobí vycházkovou trasu Ježíškova cesta na všech zastaveních, stejně jako turisticky často navštěvovaná místa ve městě. "Ježíška, který stál u dětského lyžařského areálu, na který navazuje letní areál pro děti, někdo ukradl. Nahlásili jsme to policii, protože cena jedné postavičky je asi 10 000 korun. Není to jako u sádrových trpaslíků, kterých se nasekají stovky. Jde o malou sérii na zakázku," vysvětlil Horník.

Město si nyní bude asi muset objednat náhradního a možná i nějaké další Ježíšky do zálohy. I když zatím byla Ježíškova cesta vandalismu ušetřena, zřejmě ani ona se bezdůvodnému poškozování nevyhne. "I když nám Ježíška ukradli, Vánoce budou, to můžu slíbit," prohlásil starosta.

Ježíška možná odcizili Holanďané

Kdo by mohl být pachatelem a kam Ježíšek zmizel, vyšetřuje i policie. "Přijali jsme oznámení o krádeži. Policisté případ nyní prošetřují," potvrdila mluvčí karlovarské policie. Figurka podle ní zmizela zřejmě v druhé polovině června.

Starosta má podezření na skupinky mladých cizinců, zejména Holanďanů, kteří na Božím Daru byli na konci června. "Možná to je přehnaně liberální výchovou, ale opravdu jsou s nimi problémy. Prakticky nemají dozor," poznamenal Horník. "Přitom dospělí, kteří k nám z Nizozemska jezdí, jsou úplně normální a chovají se slušně."

Ježíškova cesta byla otevřena loni před Vánoci. Vznikla zčásti na současných turistických trasách a zčásti na obnovených lesních cestách. Jejich opravy si vyžádaly v uplynulých dvou letech na 14 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám