Hlavní obsah

Na americký ostrov se snese sprška otrávených krys

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádný paranormální úkaz, ale promyšlený krok amerického ministerstva zemědělství - to bude "výsadek" zhruba dvou tisíc mrtvých a otrávených krys na americkém ostrově Guam. Důvodem je přemnožení stromového hada bojgy hnědé, který ve velkém decimuje ostrovní ptactvo.

Foto: Profimedia.cz

Bojga hnědá

Článek

Poté, co plaz krysu napěchovanou paracetamolem pozře, by měl do 72 hodin pojít. Hlodavce budou shazovat helikoptéry na území o rozloze asi 100 akrů. Krysy budou připoutané ke kusům lepenky a budou označeny stužkami.

Ambiciózní projekt za milión dolarů odstartuje prý už toto jaro. Jeho definitivním cílem je úplné vymýcení bojgy hnědé, která se na Guam dostala po druhé světové válce, pravděpodobně na palubě letadla či lodi z domovské Austrálie.

Bojga hnědá může dorůstat i více než dvou metrů, pojídá malé savce a ptáky. Jedovatá je jen slabě a pro většinu dospělých osob nepředstavuje nebezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám