Hlavní obsah

Na Aljašce se utrhl obří kus ledovce

Novinky, tcs

Když má člověk štěstí, příroda mu dokáže poskytnout monumentální představení. Jedno takové zažil fotograf Chris Bray při jedné ze svých cest po Aljašce. Nedaleko před ním se do vody zřítila ohromná masa ledu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Aljašce se utrhl obří kus ledovce Video: AP

 
Článek

Okolí aljašského ledovce Chenega si vybral Bray jako ideální místo na natáčení divoké přírody. Jenže 16. srpna, kdy cestu podnikl, se měl stát svědkem zajímavější události. Jeho záběry agentury zveřejnily až v pátek 13. září.

Krátce poté, co Bray zapnul kameru, prořízl poklidné ticho mírumilovně vypadající krajiny hlasitý praskavý zvuk. Do vody začaly padat první relativně malé kousky ledu.

„Čekal jsem, že to budou jenom ty malé kousky. Ale jak jsem točil dál, nemohl jsem uvěřit svým očím, když se přede mnou najednou utrhla celá stěna,“ uvedl Bray.

Z hladiny se okamžitě zvedli ptáci ve snaze dostat se do bezpečí. „Na nahrávce není zvuk, ale ta explozivní síla byla tak hlasitá, že jsem vibrace silně cítil v hrudi,“ uvedl Bray. Sám byl v dostatečném bezpečí, přesto jeho malou loď vlny pořádně rozhoupaly.

„Bojoval jsem, abych udržel kameru v klidném stavu. Ten záběr jsem opravdu nechtěl pokazit, bylo to epické,“ dodal Bray s tím, že k takovým záběrům se člověk dostane možná jen jednou za život.

Reklama

Související témata:

Související články

V Argentině se ulomil obří ledový most

Ledovec Perito Moreno, nacházející se v argentinské oblasti Patagonie, se v neděli rozpadl na více kusů. Přesně po dvou letech se opět odlomila jeho část...

Výběr článků

Načítám