Hlavní obsah

Muži v létajících oblecích proletěli jako střely mezerou v mrakodrapu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

Hodně odvážný a ještě více nebezpečný kousek si v pátek připsali na své konto kaskadéři Jokke Sommer a Ludovic Woerth. Nechali se vynést nad Rio de Janeiro a v tzv. wingsuitu, tedy kombinéze s křídly, se vrhli dolů. Svůj let, na který neměli povolení, zakončili průletem úzkou mezerou v mrakodrapu Ventura Corporate Towers.

BEZ KOMENTÁŘE: Kaskadéři proletěli úzkým otvorem jako střely

 
Článek

Oba kaskadéři se nechali vynést motorizovanými rogaly do dostatečné výšky a poté skočili. Let směřovali rovnou na cíl svého seskoku, tedy mrakodrap, který je se 140 metry jednou z nejvyšších budov v Riu de Janeiru.

Po průletu mezerou v budově otevřeli padáky a po chvíli bezpečně přistáli. Na svůj kousek neměli oba odvážlivci podle svých slov povolení, tak ho alespoň načasovali na brzkou ranní hodinu, aby to stihli před začátkem leteckého provozu.

Počin z Brazílie dal vzpomenout na rok a půl starý let Američana Jeba Corlisse. Ten tehdy ve stejné kombinéze proletěl úzkou skalní štěrbinou v čínských horách. Na rozdíl od Sommera a Woertha ale potřeboval dva pokusy, při tom prvním totiž průrvu minul. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž proletěl úzkým skalním otvorem jako pták, jen ve speciální kombinéze s křídlyVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám