Hlavní obsah

Muže kousl do přirození jedovatý pavouk, už podruhé za pět měsíců

– Sydney
Novinky, vps

Myslíte si, že máte v životě smůlu? To neznáte Australana Jordana ze Sydney, kterého kousnul jedovatý pavouk do přirození. Jistě, to se určitě může stát, říkáte si. Ale smůlovatému mladíkovi se to stalo už podruhé za posledních pět měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Snovačka Hasseltova. Ilustrační foto

Článek

Poprvé se 21letému obchodníkovi přihodila tato nepříjemnost letos v dubnu. Seděl na mobilní toaletě na jedné stavbě v Sydney, když v tom ho kousla snovačka Hasseltova (Latrodectus hasseltii). Jedná se o jedovatého pavouka, Jordan, který nechtěl zveřejnit své příjmení, proto musel na ošetření do nemocnice.

V úterý se mu to stalo znova a bylo to skoro jako přes kopírák. Opět si šel ulevit na toaletu v rozestavěné budově v Sydney a opět ho kousl pavouk do intimních míst.

„Jsem teď ten největší smolař v zemi,“ řekl stanici BBC.

Po prvním kousnutí se přitom stal velmi opatrným a mobilním toaletám se nějaký čas raději vyhýbal.

„Ten den toalety zrovna vyčistili, tak jsem si říkal, že to je moje šance jednu použít. Podíval jsem se pod sedátka a sedl si a pustil se do toho. Pak už jsem byl jen ohnutý bolestí,“ uvedl s tím, že si není jistý, jaký druh pavouka ho kousl tentokrát.

Podruhé už padaly vtípky

I tentokrát musel do nemocnice a pár dní si pobude doma, nicméně jeho kolegové už z incidentu tentokrát nedělali velkou vědu.

„Když se to stalo poprvé, tak se báli. Tentokrát si ze mě dělali legraci ještě předtím, než jsem nastoupil do auta,“ řekl Jordan a dodal, že mobilním toaletám se odteď bude vyhýbat, i kdyby mu šlo o život.

Snovačka Hasseltova, která Australana kousla poprvé, je snadno rozpoznatelná díky červené skvrně na zadečku. Její kousnutí může způsobit silnou bolest a nevolnost. Jsou zaznamenány i případy úmrtí, k žádnému však nedošlo od roku 1956, kdy byl vyvinut protijed.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám