Hlavní obsah

Muž spáchal sebevraždu podle případu z Kriminálky Las Vegas

– ALBUQUERQUE

Znalost televizních detektivek pomohla amerických policistům vyřešit jeden záhadný případ. Jako přes kopírák se totiž podobal epizodě z populárního seriálu Kriminálka Las Vegas. V březnu nalezli u silnice v Novém Mexiku Thomase Hickmana s prostřelenou hlavou.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pětapadesátiletý muž z Texasu měl ústa přelepená lepicí páskou a vše nasvědčovalo tomu, že byl zavražděn. Následně však opodál na kaktusech objevili šest nebo sedm propíchnutých bílých balonků, na nichž visela pistole.

"Připomínalo to tu epizodu (Kriminálky Las Vegas), kde postava připevnila k balonkům naplněným héliem zbraň a doufala, že odletí pryč," vysvětlil poručík Rick Anglada, který se podílel na vyšetřování.

Na základě lékařského ohledání mrtvoly a těchto důkazů poté kriminalisté označili Hickmanovu smrt za sebevraždu.

"Neříkáme, že ten televizní pořad okopíroval. Nemůžeme vědět, zda tu epizodu skutečně viděl," zpochybnil Anglada přímou souvislost mezi způsobem jeho smrti a seriálem.

Podobnost s tímto dílem je podle něj ale zarážející. Důvody jeho činu policisté zatím neznají. Muž měl nicméně uzavřenou životní pojistku, která jeho ženě v případě manželova úmrtí zaručovala 388 000 dolarů (5,6 miliónu korun) nebo dokonce dvojnásobek, pokud by zemřel náhodně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám