Hlavní obsah

Muž přiletěl na svatbu o rok dřív

CARDIFF

Dave Barclay (34) letěl z kanadského Toronta domů do Velké Británie na svatbu nejlepšího kamaráda. Teprve na místě zjistil, že přiletěl sice ve správný den, ale přesně o rok dřív.

Článek

Učitel Dave Barclay si myslel, že se jeho kamarád Dave Best žení v pátek 6. července 2007. O svatbě se dozvěděl už na začátku roku a cestu plánoval několik měsíců. Teprve když dorazil k nim domů, dozvěděl se, že letěl přes půl zeměkoule, skoro 6 000 kilometrů, kvůli svatbě, která bude příští rok.

"No tak jsem tu o rok dřív. Všichni se mi smějou, ale to se dalo čekat," říká klidně. Dave Barclay, který učí v Torontu, občas jezdí domů do Walesu na různé rodinné oslavy. S kamarádem Davem se začal domlouvat už v lednu.

"Tak jsem si koupil letenku, zaplatil 500 liber za let do Cardiffu, dal vyčistit starý oblek, přistřihnout vousy, oholit hlavu, prostě jsem udělal všechno pro to, abych byl ozdobou svatební hostiny. Když jsem dorazil, tak jsem Davovi zavolal, abych se přeptal, kde a kdy přesně svatba je. A on mi řekl, Jo, kamaráde, ale je to napřesrok, v roce 2008," Přátelé teď Davovi zlomyslně kupují noviny s články, které barvitě líčí jeho velký páteční omyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám