Hlavní obsah

Muž koupil medaili vítěze Premier League za 10 liber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nejmenovaný muž z Londýna koupil za deset liber při pouličním výprodeji krabici starého harampádí a mezi téměř bezcennými cetkami objevil originální medaili pro vítěze fotbalové Premier League ze sezóny 1996/1997.

Článek

Prostřednictvím aukční síně Mullock's, která u tehdejšího mistra Manchesteru United ověřila pravost medaile, ji nyní zpeněží minimálně za 3000 liber.

"Nechápu, jak se mohlo něco takového objevit ve starém harampádí," řekl nedělníku Sunday Mirror William Andrews z aukční síně Mullock's. "Když jsem ji tam viděl, byl jsem v šoku. A rozhodně jsem si nemyslel, že to je originál," přidal nálezce medaile, který si však přál zůstat v anonymitě. "Je škoda, že na ní není jméno hráče, kterému patří. Ale jak se říká, nálezce je vlastník a ten fotbalista si určitě může dovolit koupit si ji zpět," dodal.

Když se medaile dostala k zástupcům Mullock's, aukční síň kontaktovala vedení United. Podle něj nikdo z hráčů týmu ze sezony 1996/1997 nehlásil ztracenou nebo ukradenou medaili. V tehdejším celku Manchesteru hrál například Eric Cantona, pro kterého to byla poslední sezona v kariéře, David Beckham, ale i český záložník Karel Poborský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám