Hlavní obsah

Mrakodrap v Číně se začal z neznámých důvodů třást, lidé vyděšeně prchali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky vyděšených lidí v čínském městě Šen-čen zažily v úterý nepříjemný zážitek, když prchaly z chvějícího se mrakodrapu. Proč se budova začala třást, doposud není jasné, v daném čase totiž nebylo v okolí zaznamenáno žádné zemětřesení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé v panice utíkali z kývajícího se mrakodrapuVideo: Reuters

 
Článek

Dvacet let stará výšková budova o 70 patrech stojí v centru Šen-čenu, dvanáctimilionové metropole, která je oblíbeným cílem nakupujících a rychle se rozvíjejícím centrem technologického průmyslu a inovací. Uvnitř mrakodrapu, který je podle on-line databáze výškových budov 104. nejvyšší v Číně a 212. na světě, se nacházejí kanceláře a obchody s elektronikou.

Jako z grotesky: Číňan si čistil boty v nesprávný čas na nesprávném místě

Koktejl

Čínský list Global Times uvedl, že vedení čtvrti Šen-čenu, v níž SEG Plaza stojí, dostalo zprávy o otřesech od zaměstnanců pracujících v budově ve 12:31 místního času. Do 14:00 byli všichni z budovy evakuováni. Při předběžném přezkoumání budovy nebyly zjištěny „žádné trhliny v zemi okolo mrakodrapu” a žádná poškození vnějších stěn, uvedly v pozdějším prohlášení místní úřady.

V Číně se čas od času budovy zřítí, připomněla BBC. V březnu minulého roku spadl v Čchüan-čou na jihovýchodě Číny hotel, který byl využíván jako koronavirové karanténní zařízení. Při neštěstí zahynulo 29 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám