Hlavní obsah

Mladík vylezl na stometrový jeřáb v Amsterdamu. Ze záběrů běhá mráz po zádech

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

Strachem z výšek rozhodně netrpí 21letý Ervin Punkar. Estonec žijící v Amsterdamu se rozhodl natočit záběry z výstupu na 100 metrů vysoký jeřáb. Ačkoliv se při pohledu dolů svírá žaludek, mladík nepoužil žádné jištění. Video z výstupu zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík vylezl na 100metrový jeřáb v AmsterdamuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Už jako mladý lezl Punkar po stromech a objevoval opuštěná stavení. S přibývajícím věkem mu začaly být stromy malé, a tak se rozhodl pro výstup na 100 metrů vysoký jeřáb v nizozemském Amsterdamu.

Video bylo pořízeno na konci loňského roku a rozhodně se nejedná o podívanou pro osoby trpící závratěmi. Jednadvacetiletý mladík časně ráno vystoupal na jeřáb poblíž vlakového nádraží a bez jakéhokoliv bezpečnostního jištění vylezl až na vrchol stroje.

Úchvatné pohledy na město, jež se chystá na východ slunce, zaujaly Punkara natolik, že na vrcholu strávil čtvrt hodiny. „Bylo to dechberoucí. Ten výhled a město na dlani, zkrátka úžasné,” uvedl. Po důkladném zdokumentování sešplhal dolů a ze stavby se vypařil.

Kdo by si myslel, že pro Punkara je výstup něčím psychicky náročným, tak se plete. „Je to pro mě naprostá forma meditace. Při výstupu jsem úplně v klidu a ovládám dokonale každý svůj pohyb,” popisuje mladík, jenž se inspiruje u vyznavačů parkouru.

Reklama

Výběr článků

Načítám