Hlavní obsah

Mladík šplhal po nočním Koloseu bez zajištění. Ostraha si ho nevšimla

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světově proslulá památka římské Koloseum se stala svědkem nezvyklé události. Třiadvacetiletý Němec Flavius Vasily a jeho kamarád v noci přelezli plot a šplhali po památce bez zajištění, aby si mohli udělat svou vlastní noční prohlídku. Vše si natočili na kameru. Ještě bizarnější je, že je nikdo nechytil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík vyšplhal v noci po KoloseuVideo: Caters News, AP

 
Článek

„Necítíme se nijak provinile, protože v Koloseu se odehrávaly kruté věci a o lidi, kteří nás kritizují, se nezajímáme,“ vyjádřil se Flavius.

Těžké podle něj bylo překonat ostrahu bez povšimnutí, vojáci a policie totiž památku velmi dobře stráží. Jakmile se dostali přes zdi do arény, udělali si dva kamarádi vlastní prohlídku.

„Byla to nejstarší budova, po které jsme kdy lezli. Je zároveň velmi slavná a ikonická. Stáli jsme přímo uprostřed kruhu, kde staří Římané oslavovali gladiátorská vítězství,“ vypráví.

Flavius je členem městské skupiny s názvem Visual Enemies, ke které se připojují atleti a kameramani, aby natočili dechberoucí výjevy z extrémní perspektivy. Na střechy a budovy začal lézt v roce 2013, když navštívil Čínu a Dubaj a zatoužil spatřit místa z nového úhlu pohledu.

Reklama

Výběr článků

Načítám