Hlavní obsah

Místo portrétů vůdců zachránila matka z hořícího domu děti, hrozí jí vězení

Novinky, nčs

Obrazy bývalých severokorejských vůdců Kim Ir-sena a Kim Čong-ila musí zdobit každou domácnost v KLDR. Pokud o ně není dobře postaráno, hrozí majiteli trestní stíhání, případně pobyt v pracovním táboře a vězení. Právě to hrozí matce, která před obrazy upřednostnila svoje děti, jak uvedl server Daily NK.

Foto: Profimedia.cz

Za poškození obrazů hrozí vysoký trest.

Článek

Ke kontrole obrazů bývalých vůdců jsou do domácností vysíláni inspektoři. V případě, že na místě zjistí pochybení, hrozí majitelům tvrdé tresty. Ohled se evidentně nebere ani v závažných případech, jako je požár domu.

Požár vypukl v domě v provincii Severní Hamgjong a v plamenech uvázly děti jedné ze dvou matek, které v domě se svými rodinami žily. Zatímco obrazy se jedné z nich podařilo zachránit díky pomoci mladého farmáře, jenž se stal pro režim hrdinou, druhá z matek už to štěstí neměla. Upřednostnila totiž záchranu svých dětí.

Sousedi se bojí

Tím se však dostala do problémů a nyní jí podle jihokorejských zdrojů hrozí dlouhé vězení a tvrdý pracovní tábor. Rovněž nemá přístup ke svým dětem v nemocnici, které nutně potřebují antibiotika.

Ačkoliv ostatní rodiny by chtěly podle tamních zdrojů matce pomoci, bojí se jakékoliv spojitosti, protože tuší, že trest ženu nemine. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nemůže žena pracovat, a shánět tak prostředky pro obživu, dodal jihokorejský server NK Times, který má dění v sousední zemi sledovat díky tajným informátorům.

Reklama

Výběr článků

Načítám