Hlavní obsah

Miss USA Jennifer Berryová je z Oklahomy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAS VEGAS

Nejkrásnější Američankou pro rok 2006 je dvaadvacetiletá studetka Jennifer Berryová z Oklahomy. Novopečná královna americké krásy převzala svou korunku v sídle hazardu Las Vegas, kde se soutěž konala.

Článek

Berryová, která studuje pedagogiku na Oklahomské univerzitě, vítězstvím získala vysokoškolské stipendium ve výši 30 000 dolarů (zhruba 700 000 korun) a roční přednáškové turné. Miss Oklahoma předstihla Miss Georgie Moniku Pangovou a Alexu Jonesovou, která byla Miss Alabamy.

Nejkrásnější Američanka se tradičně volila po 85 let v Atlantic City ve státě New Jersey. Veřejnost však o soutěž ztrácela zájem a tak ji organizátoři letos přesunuli do jiného města hazardu, do Las Vegas v Nevadě. Soutěž o Miss Ameriky poprvé od roku 1954 nepřenášela žádná velká televizní stanice, jen kabelová Country Music Television.

V soutěži letos zaznamenaly úspěch dívky z jižanských států, byť Oklahoma se řadí spíše na středozápad. Je otázkou, zda jižanským kráskám přispívá konzumace tradičních hamburgerů, na které nedají tamní patrioti dopustit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám