Hlavní obsah

Miss se vrátí do Karlových Varů

Novinky, Petra Timoumiová
PRAHA

Právě vypuklo další pátráni po nové české miss. Miloš Zapletal v pondělí oficiálně odstartoval 16. ročník prestižní soutěže Miss 2004, jejíž finále se bude konat 17. dubna 2004 v hotelu Pupp v Karlových Varech. Prezident Miss tak po třech letech mění brněnské pódium za osvědčené karlovarské.

Foto: Petr Hejna

pohled na Písek

Článek

Každoroční klání o nejpůvabnější Češku bude pravděpodobně poslední volbou královny krásy pod značkou APK./2, neboť se zamýšlí prodej licence Miss jiným partnerům. Jednání s potenciálními čtyřmi zájemci však stále nedospěla ke konkrétnímu konci a ředitel APK./2 uvedl, že celá věc se může protáhnou na několik měsíců, ne-li let.

Zároveň vyvrátil nedávná tvrzení o tom, že by se bývalá miss Michaela Maláčová měla stát novou majitelkou soutěžní licence: "Toto se nezakládá na pravdě a jsou to pouhé spekulace," uvedl Zapletal na tiskové konferenci. V budoucnu však duchovní otec missek nehodlá soutěž opustit úplně, i nadále se totiž chce podílet na jejím průběhu.

Pravidla přísnější nebudou

Ani kvůli nedávným skandálům kolem některých neposlušných missek se letos nebudou pravidla soutěže a smluvní podmínky výrazněji měnit. Představitelé agentury se domnívají, že by přísnějšími podmínkami stejně nezabránili případným dalším svlékacím aférkám: "I kdybychom sankce zvýšili, bude-li dívka chtít, smlouvu poruší," řekl Zapletal novinářům.

Už tak některým misskám z předešlých ročníků připadaly podmínky smluv, které kandidátky podepisují před soutěží, příliš svazující. Letošní vicemiss Klára Medková však Novinkám uvedla, že sama se nikdy neocitla v situaci, kdy by jí smlouva připadala těsná: "Snad jen v tom, že si zatím nemůžu sehnat práci mimo agenturu," řekla Medková.

V souvislosti s prozatím nejodvážnější miss Dianou Kobzanovou Zapletal pouze uvedl, že soudní tahanice teprve začínají. Celou věc předal soudu, ovšem posteskl si nad jejich pomalostí: "Proces asi potrvá měsíce, až roky."

Stávající miss Lucie Váchová se k počinu své předchůdkyně vyjádřila jen velmi vyhýbavě: "Nechci poškozovat její jméno," uvedla Lucie a dodala, že hlavní roli při Dianině rozhodování hrály jistě peníze. " Já bych to asi neudělala," pronesla skvěle vypadající Váchová a vzápětí své vyjádření poopravila: "Určitě ne."

Porota zůstala utajena

Složení poroty, která se v dubnu zhostí obtížné povinnosti zvolit novou krasavici, dosud není jasné samotným pořadatelům a ani nejsou stanovena žádná kritéria na lidi, kterým bude tento nesnadný úkol přidělen.

Podle Zapletala je těžké vybrat objektivní porotce, neboť posoudit ženský šarm je velmi subjektivní záležitost. "Do jisté míry jsou toho schopni umělci, ale v porotě zasednou i mediální partneři, kteří se postupem času už vlastně stali odborníky na dívčí krásu," řekl ředitel APK./2 a doplnil, že výsledek je součtem patnácti osobitých názorů.

Proslýchalo se, že letos do poroty usedne náš přední psycholog, aby dokonale posoudil také duševní stránku uchazeček o titul. Přítomnost odborníka na lidskou duši v porotě však Zapletal nepotvrdil, protože se domnívá, že by se pak dívky nechovaly přirozeně. Jeden psycholog se ale v minulém ročníku mezi kandidátkami skutečně pohyboval, sledoval je a povídal si s nimi, ovšem spíše neformálně.

Ani o dvorním fotografovi není dosud rozhodnuto. Dosavadní missí fotograf Petr Škvrně tragicky zahynul letos v létě, proto pořadatelé museli vyhlásit neveřejný konkurz. Zapletal má již jednoho profesionála vyhlédnutého, jeho jméno bohužel neprozradil." Po Petrovi se nám ale stýská, patřil ke špičce v profesi a kromě toho to byl báječný člověk," zavzpomínal Zapletal.

Reklama

Související témata:

Související články

I miss Medková už vyměnila přítele

"Předsoutěžní" vztahy českých miss jsou asi opravdu prokleté. Po Lucii Váchové, jejíž vztah s přítelem Tomášem Andělem přežil jen pár týdnů jejího úřadování...

Výběr článků

Načítám