Hlavní obsah

Míša Jílková se těší na miminko

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární kotelnici, která už sedmý rok zatápí politikům, přibyla k úspěšné kariéře další radost. Maminka šestiletého Kuby, šestatřicetiletá Míša Jílková čeká se svým přítelem, o deset let starším podnikatelem a elitním poradcem Michalem Voráčkem, nový přírůstek do rodiny. Moc se na miminko těší, ale Kotle se ani do budoucna vzdát nehodlá.

Foto: Vratislav Konečný

Pří výstupu překonáte "jen" 270 metrů

Článek

Vypadá, že si momentálně naplno užíváte volna, jen kvetete. Je známé, že těhotenství přidává ženě na kráse. Cítíte se stejně, jak vypadáte?

Na to vám musím říci, že mně lichotíte. Že bych si přišla krásnější, to se říci nedá. Jsem ale mnohem spokojenější a dokonce bych řekla, i když se to bojím vyslovit, že se cítím šťastná. Opravdu.

Je to tedy vytoužené dítě?

Děťátko jsme si přáli. Vysloveně si vážím toho, že jsme neměli problém s tím, abych otěhotněla, že zatím všechno probíhá hladce, a věřím, že to tak bude i nadále.

Jste v pátém měsíci, takže zatím vás jiný stav nevyřadil z běžného života, přijela jste autem. Budete řídit, dokud se vejdete za volant?

S Kubou jsem taky řídila do poslední chvíle. Nemyslím si totiž, že těhotenství je nějaká nemoc a že by se kvůli němu měla žena vyřazovat ze společnosti. Zažila jsem si to už jednou s Kubou, když jsem byla ve druhém měsíci vyhozená z Arény právě kvůli těhotenství, abych údajně netraumatizovala politiky. To nebylo dobré období. Jediná moje náplň bylo čekání na narození dítěte. Hodně jsem se pozorovala, byla jsem rozcitlivělá. Tentokrát musím zaťukat, jsem psychicky v pohodě a myslím si, že je to právě tím, že mám pořád co dělat.

Nehrozí tedy, že se v Kotli rozpláčete?

Nic mě nerozlítostňuje. Co se psychiky týče, jsem i mnohem vyrovnanější než jako netěhotná. Třeba to přijde až v šestinedělí, což může být větší citový náraz. Ale kdo ví? Možná budu v Kotli plakat nad problémy občanů.

Takže i dál budete mít svůj příslovečný ajfr a ani v této situaci vás politici nepřeválcují?

No tak to už mohli lidé posoudit, protože Kotel jsem už moderovala v prvních měsících těhotenství a nikdo nic nepoznal.

Možná vás budou muži víc šetřit?

Víte, já si myslím, že někteří muži se nezmění tím, když je žena v jiném stavu. Alespoň mě z toho vyléčila osobní zkušenost v České televizi. Tehdy jsem si ještě naivně myslela, že když žena otěhotní, tak ji všichni kolem budou nosit na rukou.

Jste dobrá řidička?

Nebourám. Mám problémy s prostorovým viděním při parkování. I potom, co na místě, na které mířím, odparkovala dodávka, bojím se, že se tam se svým malým autem nevejdu. Vjíždění do garáže je u mě také velmi napínavé. Takže myslím, že jsem řidička standardní.

Říkala jste, že miminku se maximálně přizpůsobíte, přestala jste i kouřit. A co chutě? Hlídáte se, abyste se zbytečně nespravovala?

Tak zatím se zakulacuji. Mám dvě knihy o těhotenství a v jedné z nich mě štve model, podle kterého bych měla po dvou měsících přibrat půl kila a po čtyřech kilo a půl. To tedy není můj případ. Už mám navrch pomalu tolik, kolik bych měla mít, až půjdu rodit. Svědomí mám ale čisté. Neláduju se ani dorty, ani knedlíky, ani smetanovými omáčkami. Jím prostě tak, abych neměla hlad. Místo čokolády si dám meloun nebo hroznové víno, jahody si ale dělám s mlékem a cukrem, aby bylo dítě zdravé.

Nechcete prozradit, jestli to bude holka nebo kluk, i když to víte, řeknete mi alespoň jaká máte připravená jména?

Nic není rozhodnuto. To, co se narodí, si zatím necháváme pro sebe. Jinak vím, že se to stejně nějak prozradí.

A holčičku byste raději?

V tomto těhotenství je mi to jedno. Bez ohledu na pohlaví jsem stejně šťastná. Když jsem ale čekala Kubu, tak jsem si vysloveně přála syna a byla jsem si jistá, že to bude syn, i když mi tehdy na ultrazvuku říkali, že to bude holčička.

Do Kotle se chcete vrátit poměrně brzy po porodu. Přitom byste měla mít při kojení klid, což s tímto pořadem dost dobře nejde?

V životě člověk nemá nic zadarmo. Samozřejmě vím, že období po porodu je velmi náročné a dobře si na to pamatuji. Kubu jsem kojila každé tři hodiny a půl roku jsem déle než tři hodiny v tahu nespala, takže dobu po porodu považuji za náročnější než těhotenství. Na druhé straně mi lidé z vedení Novy udělali velkou radost tím, že si přejí, aby se Kotel vysílal zase co nejdříve. Dospěli jsme tedy ke kompromisu, že Kotel skončí v listopadu a od dubna začne nanovo.

Jste profesně v nejlepších letech. Přemýšlíte o tom, jak dlouho ještě chcete politikům v Kotli zatápět?

Vždy jsem chtěla dělat politické pořady a mít vlastní diskusní pořad. Občané mě občas vybízejí, abych šla do politiky, ale já si přijdu mnohem užitečnější v Kotli. Nejen proto, že mě ta práce baví, ale zejména kvůli tomu, že má nějaký smysl a význam. To, že se ví, že občan v Kotli politikovi může říci z očí do očí, co si myslí a má tu zastání a prostor, pro mě znamená hodně.

S kým bude první zářijový Kotel?

Začneme novým premiérem Stanislavem Grossem. Pak bude vlna předsedů politických stran, už jsou také všichni domluveni, kromě předsedy Komunistické strany pana Grebeníčka. Ten je zábavný jednou věcí: komunisté ve svém programu mají, že občané by měli do všeho zasahovat a že jsou na prvním místě, a přitom se Kotli dva roky vyhýbá. Podle mě proto, že se ho bojí. Myslím si, že je to směšné u předsedy strany, který říká, jak má k lidem blízko.

Reklama

Související témata:

Související články

Sedmičku bude dočasně moderovat Jílková

TV Nova má vyřešený problém. Nový moderátor pořadu Sedmička je na světě. Až do června ji bude uvádět současná moderátorka Kotle Michaela Jílková. Nahradí...

Michaelu Jílkovou ministr nenachytal

Moderátorka Michaela Jílková má v pořadu Kotel za úkol znervóznit a vyvést z míry politika, který právě odpovídá na otázky publika. Základem nátlakové metody...

Výběr článků

Načítám