Hlavní obsah

Ministerstvo obrany prodává vysloužilé psy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo obrany ve středu prodalo 13 vysloužilých psů. Dalších přibližně 40 služebních psů chce ještě letos nabídnout k prodeji. Za vycvičené psí veterány ve věku od sedmi do 12 let vojáci dostali od 30 do 2500 korun, informovalo ve čtvrtek tiskové oddělení ministerstva.

Článek

Ke každému zvířeti nový majitel dostane informace o jeho službě, věku, zdravotním a fyzickém stavu. Zájemci si mohou nabízené psy prohlédnout na veterinární základně Grabštejn či na internetových stránkách www.army.cz.

Armáda k prodaným psům přidává ještě děkovný list s fotografií vybraného zvířete a po dohodě i bezplatnou veterinární prohlídku po dobu života odkoupeného psa.

Vojsko má nyní zhruba 600 psů, hlavně ovčáků, ale i labradorů. Cvičeni jsou pro strážní službu a na pachové práce, mezi které patří vyhledávání drog, zbraní, výbušnin nebo lidí při záchranných akcích.

Vojenští psi se začínají vyřazovat pro stáří zhruba po pěti letech služby. Podle interních předpisů jsou zařazeni jako materiál a stejně jako s nepotřebnými věcmi se s nimi i účetně nakládá. Vyřazeného ovčáka lze nyní koupit v Grabštejně za deset korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám