Hlavní obsah

Michaela Jacksona pohřbí až na konci srpna, v den jeho 51. narozenin

Pohřeb amerického zpěváka Michaela Jacksona se uskuteční 29. srpna, v den jeho nedožitých 51. narozenin. Oznámení Jacksonova otce citovala agentura Reuters. Jackson, který zemřel 25. června po srdeční zástavě, bude pohřben na hollywoodském hřbitově Forest Lawn v Los Angeles.

Článek

Veřejné rozloučení s Jacksonem se konalo 7. července v losangeleské aréně Staples Center. Podle dřívějších neověřených zpráv se pohřeb amerického zpěváka konal v úzkém rodinném kruhu na začátku srpna.

Jacksonův otec Joe ale řekl americkému listu New York Daily News, že přesný program posledního rozloučení byl upřesněn teprve před několika dny. Podle agentury AFP neuvedl, zda se obřadu zúčastní Jacksonovi sourozenci.

Jeho smrt stále obklopují spekulace

Jackson byl jednou z nejúspěšnějších osobností populární hudby všech dob. V posledních letech jeho popularita poněkud klesla, ale jeho skon zájem o jeho nahrávky znovu oživil. Smrt padesátiletého umělce zastihla v době, kdy se připravoval na nové turné. Úmrtí nebylo do detailů objasněno, spekuluje se o předávkování léky. Výsledky pitvy jsou dle AFP takřka týden k dispozici, na žádost policie nebyly zveřejněny.

Do obchodů by se podle AP mělo brzy dostat oficiální zboží připomínající Michaela Jacksona, například sběratelské karty, mobilní vyzvánění nebo oblečení. Jacksona matka Katherine stáhla námitky proti smlouvě s obchodní společností Bravado, která prodej suvenýrů zajišťuje.

Připravuje se výstava 

Zatím nejasný zůstává osud výstavy pamětihodností z pozůstalosti "krále popu". Společně s filmem zachycujícím Jacksonovy hudební zkoušky pro sérii koncertních show v Londýně ji chtěla 30. října uvést americká společnost AEG Live. Soud měl o smlouvě mezi správci Jacksonova majetku a AEG Live týkající se výstavy rozhodnout v pondělí, místo toho ještě jednou prošetří, zda smlouva nepoškodí Jacksonovo jmění.

Katherine Jacksonová, která má společně se třemi vnoučaty obdržet velkou část Jacksonova majetku, údajně se smlouvou nesouhlasí, protože se obává o odkaz svého syna a také o rozdělení výnosů z výstavy. Podle agentury AP se chce stát jednou ze smluvních stran v obchodu, který může Jacksonově pozůstalosti přinést asi šest milionů dolarů (zhruba 110 milionů korun). Soud jí to nemůže umožnit, protože není majitelem Jacksonova jmění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám