Hlavní obsah

Michael Jackson údajně umírá a nutně potřebuje transplantaci

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská média se předhánějí v tom, kdo bude sugestivněji informovat o hrozbě smrti, která údajně visí nad popovou legendou Michaelem Jacksonem. Jako první zveřejnil tuto spekulaci deník The London Sunday Express. Z tohoto média pak většinou čerpala i ta další. Zcela původním zdrojem je ovšem hudební novinář Ian Helperin, který o zpěvákovi píše biografii.

Foto: Archiv, Právo

Michael Jackson

Článek

"Michael Jackson trpí ojedinělým onemocněním plic a je blízko smrti," tak zněla hlavní myšlenka reportáže, kterou přinesl britský deník. Jackson prý zcela nutně potřebuje transplantaci plic, avšak jeho zdravotní stav mu jí prý dost možná ani neumožňuje.

Celá reportáž je založená na tvrzení investigativního novináře Iana Halperina, který píše pro uznávaný magazín Rolling Stone. Novinář je držitelem mnoha ocenění, a tak nelze brát jeho tvrzení na lehkou váhu. Novinám sdělil, že u Jacksona lékaři zjistili deficit alpha 1-antitrypsinu, který vede mimo jiné ke vzniku rozedmy plic (emfyzému).

Bratr potíže potvrdil

Podle novináře je stav zpěváka natolik vážný, že mluví jen výjimečně a ještě k tomu ztratil ze zhruba 95 % zrak ve svém levém oku. Jacksonova tisková mluvčí odmítla celou záležitost komentovat, ale podle Jacksonova staršího bratra Jermaina je zpěvákův stav doopravdy vážný.

"Nedaří se mu teď vůbec dobře. Není to dobré období," řekl Jermaine pro televizi Fox News.

Od návratu z Bahrajnu, kde Jackson nějakou dobu v uplynulé době žil, se vyskytuje takřka pouze ve svém pronajatém sídle v Las Vegas, ze kterého takřka nevychází ven.

Reklama

Výběr článků

Načítám