Hlavní obsah

McDonald's čelí žalobě obézních

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Další žalobě kvůli tloušťce zákazníků čelí v USA síť rychlého občerstvení McDonald's. Jedna Kaliforňanka ji zažalovala, že nesnížila obsah tuku v oleji, jak slíbila v roce 2001.

Foto: Jiří Smutný

Tibetská vlajka v Židlochovicích vlaje na stožáru vedle staré radnice

Článek

"V únoru 2003 jsme široké veřejnosti oznámili, že změna oleje se proti původním záměrům protáhne a že ji odkládáme. V současné době pokračujeme na tom, abychom splnili ambiciózní cíl snížení obsahu mastných kyselin v našem oleji," řekla mluvčí společnosti Lisa Howardová.

Důvodem je přejídání

Některým předchozím stížnostem byl přiznán statut hromadné žaloby, ale soud později rozhodl, že takové žaloby nelze akceptovat. Obézní lidé si za svoji tloušťku prý mohou sami tím, že se přejídají, konstatoval.

Federální program zdravotního pojištění pro Američany ve věku od 65 let (Medicare) a starší po 40 letech rozhodl přeřadit obezitu z kategorie osobního selhání do skupiny onemocnění, které lze léčit a krýt náklady z pojistky.

Reklama

Související témata:

Související články

McDonald´s se brání slovníkovému heslu

Americký řetězec rychlého občerstvení McDonald´s, který významně ovlivňuje životní styl některých lidí, se bouří proti nakladatelství Merriam-Webster.

Dědička McDonald´s odkázala charitě miliardy

Joan Krocová, zesnulá dědička po zakladateli sítě restaurací McDonald's, odkázala Armádě spásy 1,5 miliardy dolarů. Z daru bude vystavěno třicet pět středisek...

Výběr článků

Načítám