Hlavní obsah

Martin Maxa je stále v nemocnici

– PRAHA
Právo, hev

Ačkoli chtěl Martin Maxa (43) v úterý na vlastní žádost opustit mosteckou nemocnici, kde už čtrnáct dnů leží na infekčním oddělení s onemocněním jater, vypadá to, že si ve špitále ještě nějakou dobu pobude. Koncem minulého týdne se mu totiž přitížilo.

Článek

"Mám velké bolesti v oblasti břišní dutiny, je to vážnější, než jsem si myslel," svěřil se v úterý zpěvák s tím, že mu lékaři za žádnou cenu revers zatím podepsat nedovolí.

"Každý den se jich ptám, kdy mě pustí, ale oni odpovídají stále stejně, že tento týden to určitě nebude," řekl Maxa, který kvůli nemoci musel zrušit několik naplánovaných koncertů.

Sám svůj pobyt v nemocnici odhaduje ještě minimálně na čtrnáct dnů. Postižení jater je totiž u něj, jak tvrdí, obrovské.  

Alkohol na vině není

"Doktoři měří rozpad jaterních buněk a podle toho můžou posoudit, do jaké míry to je vážné. Moje výsledky byly sedmdesátkrát větší, než je maximální přípustná hranice."

Infekci si podle svého názoru přivezl z jedné ze svých zahraničních cest. Naposledy byl v Thajsku a na Kanárských ostrovech. "Někdo si myslí, že to mám z alkoholu, ale játra můžou být napadená čímkoli," naráží zpěvák na informace z bulváru.

Při dietě zhubnul

V nemocnici je Maxa připoután na lůžko, chodit smí jen minimálně. Přiznává, že kvůli přísné dietě, při které jí hlavně suchary, už zhubl několik kilo.

"Ve formě se rozhodně necítím, ale věřím tomu, že jsem silný chlap a moje tělo se s tím popere."

Utěšuje se slovy doktora, že hodnotně žít se dá i s dvaceti procenty zdravé jaterní tkáně. Ale minimálně rok se bude muset obejít bez sportování, alkoholu a bude muset dodržovat dietu.

Reklama

Související témata:

Související články

Martin Maxa se vidí ve Stingovi

Martin Maxa přichází se svým novým čistě autorským albem Desáté patro. Svým pojetím řadí mezi debutovou desku a následující Zpovědnici. Maxa podle vlastních...

Policie obvinila Maxu za rvačku na Missis 2004

Zpěvákovi Martinu Maxovi hrozí dva roky vězení. Policie ho totiž obvinila ze dvou trestných činů, kterých se měl dopustit v souvislosti s únorovou rvačkou...

Výběr článků

Načítám