Hlavní obsah

Martha Issová dostala jméno po fence Paula McCartneyho

PRAHA

Maminka herečky Marthy Issové (27), herečka Lenka Termerová (61), přiznala, že její dcera dostala jméno po psovi. A to ne po ledajakém. Přímo po fence světově známého muzikanta ze skupiny Beatles Paula McCartneyho.

Článek

"Paul McCartney kdysi napsal pro svou fenku Marthu písničku Martha My Dear, kterou my v rodině přímo milujeme. A tak jsme po ní pojmenovali i naši dceru Marthu," svěřila se herečka Lenka Termerová, která zároveň přiznala, že hlavní podíl na tom nese její manžel Moris Issa.

"Byl to nápad víceméně nás obou, ale úplně původně s tím přišel můj muž. Jelikož není Čech, nýbrž Syřan, hledali jsme jméno, které by vyhovovalo několika kontinentům. Kromě této písničky jsme také zjistili, že já mám babičku Marthu a on má babičku Marthu, takže už dál nebylo co řešit," tvrdí herečka, která se nedávno zúčastnila křtu nové knihy o psech Cesta do hlubin psí duše aneb Román pro psy.

Odchod čtyřnohého miláčka stále ještě bolí

Při té příležitosti zavzpomínala, jak to měli doma se zvířátky. "Martha byla odmalička velký zoolog, takže když byla někde na výletě nebo v zoologické zahradě, vždycky něco ve svých upocených ručičkách přinesla. Tu pakobylky, tu nějaké křečky, měli jsme toho doma dost. Nejdéle to ale asi byla andulka Hugo a potom několik psů. Úplně poslední boxerka Bonny a bígl Sam. Ten nám odešel teď nedávno ve 13 letech," prozradila smutně rodačka z Hradce Králové.

"Problém je, že Sam byl hodně výjimečný a oddaný, a my jsme to jeho umírání prožívali hodně těžce. Takže teď to bude chtít nějaký čas, abychom nového pejska zase mohli mít rádi. Lidé často říkají, kupte si hned štěně, ale my bychom to takhle udělat nemohli," míní herečka, která s pořízením dalšího psa chvíli počká.

Reklama

Výběr článků

Načítám