Hlavní obsah

Marlon Brando se připravuje na smrt

LOS ANGELES

Legendární hollywoodský herec Marlon Brando je připraven zemřít a na svou poslední životní roli je již pečlivě připraven. Pro rodinné příslušníky a přátele prý připravil scénář vlastního pohřbu s přesnými instrukcemi.

Foto: Petr Mráček

Všichni soutěžící letošní soutěže Mr. Gay Europe

Článek

Devětasedmdesátiletý Brando se připravuje na smrt už od února, kdy ho postihla srdeční slabost. Herec tehdy upadl do bezvědomí. Tehdy si však odvoz do nemocnice nepřál, neboť nechtěl být závislý na přístrojích.  

Pohřeb přesně podle scénáře

Brando na desítky magnetofonových pásků údajně nadiktoval příslušné instrukce, včetně detailů své poslední vůle a pokynů, kdo všechno má být na pohřeb pozván. 

"Marlon své pohřební plány vypracoval do takových podrobností, jako by šlo o filmový scénář. Doufá, že pohřební řeči se ujme Jack Nicholson. Pár slov by měl prý prohodit i Michael Jackson," řekl jeden z důvěrných hercových přátel. Upřesnil, že si Brando přeje být zpopelněn a jeho popel by měl být rozptýlen v korunách palem jednoho ostrovu na Tahiti, který mu kdysi patřil.

"Dostal se do stadia, kdy je připraven zemřít," dodává přítel. Jiní se naopak obávají, že herec ztratil chuť žít. "Je smutné vidět ho takhle nemocného. Všichni, kdo ho mají rádi, se obávají, že tohle jsou jeho poslední dny," říká další Brandův kamarád.

Brandovy filmové snímky

Marlona Branda zřejmě nejvíce proslavila role ve slavném Kmotrovi z roku 1972, za niž byl také o rok později oceněn Oscarem. Zlatou sošku získal také v roce 1955 za hlavní roli ve filmu V přístavu. Nominován byl také za snímky Tramvaj do stanice Touha, Viva Zapata!, Julius Caesar, Sayonara, Poslední tango v Paříži a naposledy v roce 1990 za Bílé období sucha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám