Hlavní obsah

Manželé ztratili výherní los ke stomiliónovému jackpotu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako na emocionální horské dráze se museli cítit kanadští manželé Hakeen a Abiola Nosiruovi, kteří vyhráli v loterii 50 miliónů kanadských dolarů (asi 920 miliónů korun). Los totiž den po zjištění výhry ztratili a už nedoufali, že ho najdou. Nakonec jim ho ale nálezce vrátil a oni si tak mohli vybrat své peníze.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vítězná kombinace čísel padla už 17. ledna. Manželé los přilepili do peněženky Abioly, aby byl v bezpečí, ale už den poté ho neměli. Převrátili dům vzhůru nohama, nicméně bez úspěchu.

„Celé dny jsem nespala, nemohla jsem jíst. Byla jsem zničená,“ řekla listu Toronto Sun Nosiruová, která je původně z Nigérie.

Týdny plynuly a tiket stále nikde. Manželé mezitím ztrátu nahlásili loterijní společnosti a pokračovali v pátrání. Nakonec se k nim dostal zpět ironicky v první aprílový den. Jak vyšlo najevo, ztratili ho při návštěvě kostela. Vrátil jim ho člověk, který ho tam našel ležet na podlaze. Ke svému štěstí manželé na tiket předtím z obav o ztrátu napsali svou adresu, a tak je mohl nálezce identifikovat.

Výplata výhry ale ještě nějaký čas trvala, policejní vyšetřování totiž nejprve muselo potvrdit, že se nejedná o podvod. Šek na plnou částku si manželé převzali až v pondělí. Ztráta losu je trápila, ale nebyl to pro ně konec světa.

„Věříme, že život má přednost před penězi,“ uvedla Nosiruová. Peníze plánují použít na pomoc rodině a hodlají především hodně cestovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám