Hlavní obsah

Manželé se narodili ve stejný den, žili spolu 75 let a zemřeli den po sobě

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Pokud někdy byli nějací dva lidé stvořeni jeden pro druhého, byli to pravděpodobně Les a Helen Brownovi z americké Kalifornie. Oba se narodili ve stejný den, po seznámení na střední škole se v 18 letech vzali a žili spolu 75 let. Zemřeli den po sobě. Bylo jim 94 let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Helen a Les se narodili 31. prosince 1918. Poprvé se setkali na střední škole, kde se do sebe zamilovali. V září roku 1937, v pouhých 18 letech, utekli z domova a rozhodli se vzít proti vůli svých rodičů. Les byl totiž z bohaté rodiny, zatímco Helen pocházela z chudších poměrů.

Rodiče si mysleli, že jejich dětem láska nevydrží, ale byla to mýlka. Pár se v roce 1963 přestěhoval do kalifornské Long Beach, kde žil až do smrti. Ona byla převážně v domácnosti a také pracovala jako realitní makléřka. On vlastnil fotografické studio a kromě toho pracoval i jako fotograf pro námořnictvo.

Aktivní i ve vysokém věku

I když se narodili ve stejný den, oba byli rozdílní. Podle jejich dětí byla Helen velmi přísná, zatímco Les byl spíše pohodář. Jako každý manželský pár měli svoje problémy, ale dokázali je vyřešit. Pomohla jim prý i jejich víra.

„Byli to Svědkové Jehovovi, a to jim pomohlo upevnit jejich manželství. Každý den si připomínali svou lásku,“ uvedl pro list Long Beach Press-Telegram jejich syn.

Oba zůstali aktivní i ve vysokém věku a zajímali se o dění ve svém okolí. Měli dva syny a sedm vnoučat.

Měli společný pohřeb

„Byla to opravdová láska. Byli spolu každý den po 75 let,“ řekl jejich syn Les. „Moje máma často říkala, že nechce vidět otce umřít, a on říkal, že nechce žít bez ní,“ dodal druhý syn Daniel.

A jejich slova se naplnila. Helen přemohla rakovina žaludku a zemřela 16. července. Les, který bojoval s Parkinsonovou chorobou, opustil svět den po ní. V září by oslavili 76. výročí svatby. Společný pohřeb měli v sobotu.

Reklama

Výběr článků

Načítám