Hlavní obsah

Manželé nechali v taxíku 6,5 miliónu v hotovosti, řidič je vrátil

Novinky, vps
Würzburg

Taxikáři najdou ve svých vozech po pasažérech ledacos, ale málokdo se vyrovná Thomasi Güntnerovi z německého města Würzburg. Jeden starší pár totiž nechal v jeho autě 250 tisíc eur (asi 6,5 miliónu korun) v hotovosti. Řidič taxíku neváhal ani sekundu a peníze vrátil, uvedla německá verze serveru The Local.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Güntner vezl manžele domů. Nedlouho poté, co je vysadil, si všiml, že na zadním sedadle leží taška. Když ji otevřel, nemohl uvěřit svým očím. Díval se totiž na štos pětiseteurových bankovek.

„Naprosto mě vyvedlo z míry, že by u sebe někdo mohl nosit tolik peněž v hotovosti a zapomenout je,“ řekl Güntner. Jak později vyšlo najevo, pár peníze vyzvedl v bance a byl s nimi na cestě domů.

Nechat si peníze pro něj nepřipadalo v úvahu. Věděl totiž, že pro starý pár by to nejspíš byla pohroma. Po 30 minutách od nálezu se tak znovu objevil před domem svých pasažérů i s penězi v ruce.

Předtím ještě zavolal na centrálu, aby zjistil jména manželů, žena už na něj proto čekala ve dveřích, jak uvedl list Main Post. „Byla bílá jako stěna a řekla mi, že jsem jí zachránil život,“ dodal taxikář.

Poctivec dokonce odmítl i nálezné a nechal si zaplatit jen 12 eur, které podle sazebníku stála jízda k domu páru.

Reklama

Výběr článků

Načítám