Hlavní obsah

Manžel Vondráčkové má zaplatit skoro 12 miliónů

Právo, vac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Téměř dvanáct miliónů korun by měl podle soudního rozhodnutí zaplatit Živnostenské bance manžel zpěvačky Heleny Vondráčkové Martin Michal. Ten byl v roce 1992 jedním z ručitelů za úvěr ve výši 7,2 miliónu korun, který ale nebyl bance nikdy splacen. Za léta dluh kvůli úrokům dále narostl.

Článek

"Deset let se mi nikdo neozval. O uplatnění té pohledávky se začali snažit až od roku 2002, od okamžiku, kdy zjistili, že jsem s paní Vondráčkovou," řekl v pondělí Právu Michal.

Okresní soud pro Prahu-západ nařídil exekuci již vloni v červenci, Michal se ale proti tomuto rozhodnutí odvolal, Krajský soud v Praze však letos v únoru verdikt potvrdil. Právní moci ale toto rozhodnutí nabývá až doručením, což se dosud nestalo. "V ruce zatím nemám nic," uvedl Michal.

Podle vyjádření soudce Milana Makaria, který má případ na starosti, pravomocný soudní verdikt doručuje přímo soudní exekutor. Co si ale na manželovi známé zpěvačky vezme, je otázkou. Michal totiž tvrdí, že nic nemá.

Vondráčková je z obliga

"Tenhle stát mě připravil o veškerý majetek a exekutor to dobře ví," řekl Právu.

Vondráčková je podle všech dostupných informací v celé nepříjemné záležitosti z obliga. "Vše je právně ošetřeno tak, že na majetek mé ženy nikdo nemůže," uvedl Michal.

Na dotaz Práva to potvrdil i exekuční soudce. "Dluh nepochybně vznikl ještě před uzavřením manželství, takže majetek paní Vondráčkové exekutor postihnout nemůže," řekl Makarius.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám