Hlavní obsah

Malý Ind je závislý na popíjení benzínu

Novinky, Famous

Desetiletý Mohammad Sajid z nejlidnatějšího indického státu Uttarpradéš se stal závislým na benzínu. Popíjí ho denně a nikdo ho nedokáže zastavit. Jeho rodiče i lékaři jsou nešťastní, hoch si však vždycky najde cestu, jak si alespoň jednou denně loknout.

Článek

Mohammad se tajně plíží po dvorcích a garážích v sousedství a krade tam z kanystrů benzín. Není divu, že ho obyvatelé jeho rodné obce Anwarganj nemají příliš v lásce. Větší vrásky však působí svým rodičům. Podle nich začal jejich syn s pitím benzínu již ve dvou a půl letech. Tehdy si hrál venku a poprvé ucítil vůni, jež ho úplně omámila. Když našel její zdroj, začal benzín pít.

"Sajid pije benzín od svých dvou a půl let. Hrával si poblíž aut a asi se u něj vytvořila přitažlivost k vůni benzínu. Jednoho dne si soused stěžoval, že Sajid pije z jeho auta benzín. My jsme mu vyhubovali, ale on místo toho začal chodit po okolí a hledat si jiný zdroj benzínu. Později jsme ho začali za to bít. Ale on byl akorát vzteklý. Tak jsme mu v noci a brzy ráno dali volnost. Má ve zvyku pít z nádrží vozů, které parkují u nedalekého obchodního centra," stěžovala si na chlapce matka.

Chlapec je agresivní

Jednou z obětí Mohammadovy závislosti na benzínu je Junaid, majitel blízkého parkoviště. "Tohle je naše parkovací místo, ten chlapec sem přichází kradmo a pije benzín z nádrží zaparkovaných vozů. Naši zákazníci se pak rozčilují," potvrdil Junaid.

Přes všechny snahy rodičů a obyvatel je malý Sajid neudržitelný. Stále tajně brouzdá po okolí, přeřezává přívody k nádržím s benzínem a krade jemu tolik chutnající tekutinu. Podle majitele parkoviště ho jednou viděli, jak do sebe nalil dokonce dva litry benzínu.

Chlapec je velmi agresivní. Jeho chudí rodiče nemají šanci poslat ho do jakéhokoli nápravného zařízení. A lékaři, kteří mají dítě v péči, si rady také nevědí.

Inhalace a požití benzínu vážně poškozuje zdraví vnitřních orgánů člověka a zvláště mozku. Směs těkavých toxických uhlovodíků se v žaludku velmi rychle vstřebává a působí jako silný depresor. To také vysvětluje fakt, že desetiletý Ind je ve své domovině znám jako agresivní a nenávistný jedinec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám