Hlavní obsah

Malby talentovaného umělce jsou jako živé, vyskakují z papíru

Novinky, vps

Kšiltovka, kterou se člověku chce zvednout ze stolu, nebo třeba perfektní kulatá díra v papíře. To jsou jen dva příklady olejomaleb 35letého Stefana Pabsta, které vypadají, jako kdyby měly každou chvíli vyskočit z papíru. Vše je to ale jen iluze.

BEZ KOMENTÁŘE: I když jsou jen namalované na papíru, vypadají kresby Stefana Pabsta trojrozměrněVideo: Stefan Pabst

 
Článek

Pabsta, který se narodil v Rusku, ale od patnácti let žije v Německu, chytlo kreslení a malování už na základní škole. Časem se víc a víc zlepšoval a hodiny výtvarky pro něj pomalu začaly být ubíjející.

BEZ KOMENTÁŘE: Pabstovy kresby vypadají naprosto realistickyVideo: Stefan Pabst

Malování ale stále bylo spíš koníčkem umožňujícím malý přivýdělek. O tom, že by se uměním mohl živit, moc neuvažoval. Jednou namaloval portrét kamarádovi k narozeninám a výsledek byl tak dobrý, že se ho lidé na oslavě ptali, proč se tím neživí.

Pabst se nad tím zamyslel a už po pár dnech si dal inzeráty s nabídkou své práce. Objednávky na jeho olejomalby suchým štětcem se začaly hrnout téměř okamžitě a dnes už tvoří na plný úvazek.

BEZ KOMENTÁŘE: Pabst se živí především malováním portrétůVideo: Stefan Pabst

Trojrozměrné malby, při nichž využívá techniku anamorfózy, mu zaberou zhruba tři hodiny. Na svých stránkách jich prezentuje hned několik, a to od prvotního nákresu až po poslední tah štětcem. Spousta lidí se ho totiž ptala na detaily ohledně jeho stylu, a tak se rozhodl, že nejlepší bude, když jim to ukáže.

Nejvíc objednávek mu ale chodí na portréty, které si u něj zadávají i různí politici, herci nebo zpěváci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám