Hlavní obsah

Makak na snímku zesměšnil ošetřovatelku, pak dělal, jako by se nic nestalo

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jde o přimísení určitého speciálního faktoru překvapení do fotografie, není nad zvířata. Ošetřovatelka zvířat v zoologické zahradě v americké Nebrasce Kristen Ottersonová se rozhodla pořídit si snímek se samičkou makaka sulavéského. Ta za ní nejdříve předvedla neskutečný škleb, ale když se na ni ošetřovatelka za několik chvil otočila, dělala, jako by se nechumelilo. Informoval o tom deník Huffington Post.

Foto: repro Twitter

Makak na snímku působil, jako by se usmíval.

Článek

"Snímek jsem rozhodně nijak neupravovala. Bylo to jen dobré načasování. Pravdou je, že cenění zubů u primátů je známkou agrese, stejně jako hluboké dívání do očí. Proto je lepší při návštěvě zoo se na primáty nesmát a nezírat jim do očí. Sulavéští makaci takto cení zuby navíc ještě během komunikace mezi sebou. Rozlišování tak může být komplikované," uvedla autorka snímku.

"Otevírání úst je u tohoto druhu makaka někdy známkou agrese, jindy součástí přátelské komunikace. Když jsem nás fotila, tak seděla klidně. Nastavila jsem fotoaparát v mobilu na pořízení několika snímků po sobě pro případ, že by se pohnula a některé ze snímků byly rozmazané. Nedívala jsem se na ni, tak jen doufám, že na mě nebyla naštvaná. Ačkoli podle snímku dost možná byla," přiznala ošetřovatelka.

Foto: repro Twitter

Já nic, já muzikant...

Ottersonová, která běžně cvičí gorily a lachtany, posléze pořídila ještě další snímek, při kterém se na svoji zvířecí kamarádku podívala. Jenže ta se jen rozhlížela po okolí, jako by ještě před chvílí nezírala do objektivu mobilního telefonu s vyceněnými zuby.

Reklama

Výběr článků

Načítám