Hlavní obsah

Madonnu prý čeká boží trest za píseň o učiteli kabaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Americká zpěvačka Madonna se dopustila svatokrádeže a čeká ji boží trest. Tvrdí to izraelští rabíni, protože se jim nelíbí, že vyznavačka mystického kabalistického učení zařadila na nové album píseň s názvem Izák.

Článek

Míněn je údajně učitel kabaly ze 16. století Izák Luria. Strážci jeho hrobu a semináře v severoizraelském městě Safedu, které bylo v 16. století kabalistickým centrem, tvrdí, že Madonna porušila zákaz.

"Židovský zákon zakazuje zneužívat svaté jméno našeho mistra k ziskovým aktivitám. Je to nepatřičné a nezbývá, než cítit slitování nad trestem, jež ji (Madonnu) čeká v nebi. Svatý Izák je neposkvrněný a nemravní lidé o něm nemohou zpívat," řekl ředitel semináře v Safedu, rabín Rafael Cohen.

Tvorba Madonny sledována už déle

Madonna začala vyznávat kabalu před devíti lety a loni přijela do Izraele slavit židovský Nový rok. Přijala hebrejské jméno Ester a jako vyznavačka kabaly nosí na zápěstí červenou stužku. Rabíni považují Madonnin zájem o mystické učení kabaly za módní výstřelek, který znehodnocuje pravou hodnotu víry.

Tvorbu Madonny zřejmě monitorují podrobně. Pobouřila je už klipem písně Die Another Day. Měla v něm na ruce pouzdro s modlitbami, jež však v judaismu smějí nosit jen muži a navlékají si je většinou při ranní modlitbě.

Píseň Izák je jednou ze skladeb alba Confessions on a Dance Floor, které vyjde v listopadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Madonna si oblíbila venkovský život

Někdejší ikona sexu, americká zpěvačka Madonna si pěstuje novou image. Vystupuje jako spořádaná matka od rodiny a v poslední době také jako velká milovnice...

Madonna si při pádu z koně zlámala kosti

Americká popová zpěvačka Madonna v úterý při oslavách svých 47. narozenin spadla z koně a zlomila si několik kostí. Po pádu u svého venkovského domu v Ashcombe...

Zraněná Madonna spěchá zpátky do sedla

Zraněná královna popu Madonna už se nemůže dočkat, až se vrátí na koňský hřbet. Právě při pádu z něj si minulý týden zlomila klíční kost, ruku a několik žeber.

Výběr článků

Načítám