Hlavní obsah

Madonnina nejosobnější píseň je o matčině smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Zpěvačka Madonna napsala svoji zatím nejosobnější píseň, ve které se vypořádává se smrtí své matky. Píseň Mother and Father (Matka a otec) je napsaná z dětské perspektivy a odráží opuštěnost dítěte vyrůstajícího bez matky, píše internetový server Ananova.

Foto: archiv Hostelu Valtice

Valtice

Článek

Budoucí populární zpěvačce bylo teprve pět let, když její matka, která se také jmenovala Madonna, zemřela na rakovinu. Píseň o ní je zařazena na albu American Life, které vyjde na konci dubna.

Album odráží Madonnino současné rozpoložení

Madonna v písni Mother and Father zpívá jakoby dětským hláskem a vysvětluje, jak těžké bylo se se ztrátou vyrovnat. "No-one else I guess could hurt me like you did, I didn´t understand, I was just a kid (Myslím, že mě nikdy nikdo neranil tak jako ty, nechápala jsem to, byla jsem jen dítě)," zpívá. V jiné sloce vzpomíná, že celé dny po maminčině smrti proplakala. Své matce věnovala Madonna už album Like a Prayer (Jako modlitba) s odůvodněním, že ji matka naučila modlit. Ve své nové písni vzpomíná, že po matčině smrti těžko hledala někoho jiného, koho by mohla milovat tak jako ji.

Na novém albu American Life je 11 písní, na kterých zpěvačka spolupracovala s francouzským producentem Mirwais. Po albu Music to byla už jejich druhá spolupráce. V některých textech se objevují zpěvaččiny úvahy o lásce k manželovi, britskému režisérovi Guyovi Ritchiemu.

"Všechny ty písně odrážejí můj současný stav mysli. Mám pocit, že jsem se právě probudila ze snu. Texty písní odrážejí celou škálu emocí, od vzteku a strachu k radosti a jistotě. Doufám, že se mi podařilo mé subjektivní pocity zobecnit," okomentovala nové album Madonna.

Reklama

Související témata:

Související články

Madonna už nemyslí jenom na sebe

V dějinách populární hudby je komerčně nejúspěšnější umělkyní. Stal se z ní idol miliónů fanoušků. Zpěvačka a herečka Madonna (45) je však pyšná především...

Madonna chystá 5 knih pro děti

Zpívá, hraje ve filmu a nyní píše knihy pro děti. Američanka Madonna (44) se rozhodla prorazit po koncertních sálech i na knižních pultech. Smlouvu...

Americký život podle Madonny

Madonna zveřejnila název svého nového už desátého řadového alba, které vyjde 22. dubna. Bude se jmenovat American Life.

Výběr článků

Načítám