Hlavní obsah

Madonna prý ignoruje Česko kvůli pirátům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Madonna během svého letošního světového turné neplánuje vystoupení v Česku. Podle jejího názoru se zde totiž často vypalují nelegální kopie desek. Zpěvačka to řekla v rozhovoru, který otiskl deník Aha!.

Článek

"Koncert u vás podle mého plánu nemám, jelikož ráda koncertuji v zemích, kde se nevypalují cédéčka, a v Česku to prý frčí," uvedla Madonna. Zpěvačka své turné na propagaci nového alba Confessions On A Dance Floor zahájí 21. května v Los Angeles.

V USA bude koncertovat do konce června, poté se přesune do Evropy. Během turné vystoupí v Británii, Itálii, Německu, Dánsku, Francii a Nizozemsku.

Podle odhadů české sekce Mezinárodní federace fonografického průmyslu (IFPI) je však v Česku míra hudebního pirátství na stejné úrovni jako dalších zemích Evropské unie. "Můžeme pouze odhadovat, kolik nelegálních CD bylo vyrobeno a prodáno. Odhadujeme, že je to 50 procent," řekl Pavel Bodiš z IFPI.

Podobný podíl hudebního pirátství je však podle odhadů IFPI i v dalších státech EU, které mají s Českem srovnatelný počet obyvatel, například v Belgii, Portugalsku nebo Nizozemsku, v němž má Madonna naplánovány dva koncerty.

Rádio Impuls koncem března oznámilo, že Madonna v Praze vystoupí na dvou koncertech 5. a 6. září v Sazka Areně; tuto informaci však žádný pořadatel nepotvrdil.

Reklama

Související témata:

Související články

Češi versus Madonna: spor o Semtex

Americká popová hvězda Madonna může skončit u soudu kvůli sporu s pardubickou společností Explosia. Zpěvačka totiž bez jejího svolení použila pro svou novou...

Výběr článků

Načítám