Hlavní obsah

Má velikost nohy číslo 59, boty si dělal i z kalhot

Novinky, vps

Dvacetiletý Jeison Hernandez z Venezuely se stal podle Guinnessovy knihy rekordů člověkem s největšíma nohama na světě. Jeho pravé chodidlo měří 40,1 centimetru, to levé pak o půl centimetru méně. Nosí tak velikost boty číslo 59.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvacetiletý mladík má největší chodidla na světě, měří úctyhodných 40 centimetrůVideo: Reuters

 
Článek

Hernandez tak překonal tureckého farmáře Sultana Kosena, který nosí boty o dvě čísla menší. Ve výšce však Venezuelan zaostává – měří 2,2 metru, kdežto Turek je ještě o 31 centimetrů vyšší.

Podle agentury Reuters začaly u Hernandeze problémy ve věku 10 let, kdy se mu během roku zvětšila noha z velikosti 38 na 46. Vyšetření zjistila, že jeho tělo produkovalo nadměrné množství růstového hormonu. Kvůli svému neobvyklému vzhledu si hodně vytrpěl.

„Ze školy jsem chodil domů dřív, protože mě tam šikanovali. Studium jsem měl rád, ale byl jsem traumatizovaný. Chtěl jsem, aby se mnou ve třídě zůstávala máma, protože jsem věděl, že jakmile nastane přestávka, budou se mnou zacházet jako s hračkou,“ řekl Hernandez.

Jeho rodina měla i praktické starosti, nemohla pro něj totiž sehnat pořádné boty. Vyráběli mu je tak třeba i z látky na kalhoty, která ale moc dlouho nevydržela. Často tak chodil bosý. Později mu ale pomohl třeba německý specialista na výrobu obřích bot Georg Wessels, který také jeho míry zaslal Guinnessově knize rekordů.

Teď, když už si se šikanou nemusí dělat starosti, by rád dostudoval. V budoucnu by pak chtěl pomáhat lidem, kteří trpí depresemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám