Hlavní obsah

Lupiči přepadli restauraci plnou elitních vojáků

Novinky, vps

Špatnou chvíli pro akci si vybrala dvojice lupičů, která v neděli přepadla restauraci rychlého občerstvení ve městě École-Valentin na východě Francie. V podniku totiž zrovna večeřeli příslušníci elitní vojenské jednotky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvojice ozbrojených lupičů vtrhla do pobočky restaurace McDonald’s večer. Jeden z nich vypálil varovný výstřel, zatímco druhý šel k pokladnám pro hotovost, uvedla francouzská mutace zpravodajského webu The Local.

Jenže mezi asi 40 hosty restaurace bylo i 11 vojáků francouzské armády z jednotky specializující se na krizové situace zahrnující rukojmí. Vojáci, kteří byli v tu chvíli mimo službu, počkali na konec loupeže, aby neohrozili ostatní hosty. Jakmile nastala správná chvíle, dali se do akce.

První z lupičů, který nesl odcizenou hotovost ve výši zhruba 2000 eur, při pokusu o útěk zakopl a byl okamžitě zpacifikován. Druhého muže jeden z vojáků postřelil do břicha a poté zadržel.

Oba muži jsou momentálně v nemocnici, až se zotaví, půjdou před soud. Obviněni jsou z ozbrojené loupeže a násilí, uvedl prokurátor Edwige Roux-Morizot, který má případ na starosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám