Hlavní obsah

Lupič chtěl okrást dívku o mobil. Skončil bezmocný na zemi

Novinky, tcs

Špatně si svou oběť vybral osmnáctiletý Magdeel da Silva se svým komplicem minulý týden ve brazilském přístavu Manaus. Da Silva se pokusil připravit o mobil dvaadvacetiletou Sabrinu Leiteovou. Netušil ale, že mladá žena navštěvuje kurzy brazilského džúdžucu a záhy skončil s bolestivou grimasou na zemi. Informoval o tom v pondělí britský Daily Mail.

Foto: Polícia Manaus, Profimedia.cz

Oběť, kterou si lupič da Silva vyhlédl, k jeho smůle ovládala džúdžucu.

Článek

Sabrina minulé úterý byla před domem, když ní zastavila dvojice mladíku na motorce. Jeden z nich, Magdeel da Silva, k ní přistoupil a výhrůžně jí sdělil, že chce její telefon.

„Poznala jsem, že nemají zbraně, proto jsem zareagovala. Kdyby byli ozbrojeni, nikdy bych se do nich nepustila,“ vysvětlila Sabrina místnímu zpravodajskému serveru G1, proč se rozhodla bránit.

Nejprve odhodila svůj mobil do domu a pak vyrazila směrem k lupiči. V tu chvíli dostali pachatelé strach. Zatímco jeho komplic rychle ujel na motorce, Da Silva sám se dal na útěk. Všiml si toho Sabrinin soused, který právě seděl v autě. Šlápl na plyn a zatarasil prchajícímu muži cestu.

Sabrina da Silvu dohnala a během několika málo okamžiků se lupič octil na zemi v bolestivém sevření. V tom setrval dvacet minut do příjezdu policie, která si pachatele převzala. Da Silva byl zatčen a obviněn z pokusu o loupež.

Sabrina, která studuje na letušku, uvedla, že se brazilskému džúdžucu věnuje čtyři roky, protože však trénuje pouze pro radost, má stále bílý pásek. Brazilské džúdžucu se zaměřuje zejména na boj na zemi a techniky jako je škrcení či páčení. Páka na ruku se nyní Sabrině mimořádně hodila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám