Hlavní obsah

Lucie Váchová si z Miss Universe přivezla zklamání

PRAHA

Loňská miss Lucie Váchová, která reprezentovala Českou republiku na Miss Universe v ekvádorském Quitu, se ve čtvrtek dopoledne vrátila do Prahy. Přestože podle zasvěcených měla šanci dostat se alespoň mezi prvních patnáct dívek, vypadla již při prvním vyřazování.

Foto: Kateřina Štruncová

pěvecký sbor Sheldon Singers

Článek

"Nepřálo mi štěstí a určitě to bylo obrovské zklamání, lhala bych, kdybych říkala opak," svěřila se Novinkám Lucie.

S umístěním na předních příčkách takřka s jistotou počítala. "Byla jsem si téměř jistá, že postoupím. Fandily mi všechny dívky, místní novináři se také vyjadřovali v můj prospěch i světoví odborníci odhadovali, že bych mohla být dokonce v první pětici," uvedla devatenáctiletá blondýna.

Nemilé překvapení při vyhlašování výsledků panovalo mezi všemi soutěžícími. Do první pětky se totiž nedostala jasná favoritka Miss Ukrajina a Miss Venezuela. "Byla to tragédie, Venezuela má většinou své zástupkyně v top five. Rozčarování jsem proto neprožívala sama." 

Slzy štěstí

Lucie si netroufla odhadnout, co bylo příčinou jejího neúspěchu. O dívkách rozhodovaly tři poroty, finálová se však do Quita dostavila až hodinu před zahájením finálového večera.

"Říkalo se, že tito porotci přijeli jen kvůli známým jménům a známým tvářím, takže vlastně netuším, kdo o nás rozhodoval, ale určitě to nebyli lidé, kteří s námi strávili celé tři týdny příprav," prozradila Váchová. "Nevím, jestli zrovna já bych uspěla, ale určitě by to dopadlo úplně jinak."

Titul Miss Universe nakonec získala Australanka Jennifer Hawkinsová, která byla zároveň tajným tipem Váchové. "Nikdo nepředpokládal, že opravdu vyhraje. Chovala se přirozeně, vypadala nádherně, na nic si nehrála. Přitom si sama vůbec nevěřila."

Soutěžící dívky naopak ani v nejmenším nedoufaly, že by se Miss USA Shandi Finnesseyová, která získala druhé místo, mohla prosadit. "Nikdo nechtěl, aby vyhrála, takže jsme pak byly šťastné. Rozplakaly jsme se, ale štěstím, protože zvítězila naše favoritka." 

Strach z maturity

Lucii Váchovou nyní čeká zkouška dospělosti na gymnáziu. Za týden bude maturovat z dějepisu, češtiny, němčiny a angličtiny. Díky vstřícnému vedení školy může zkoušku složit ve zvláštním termínu.

"Strašně se bojím. Všichni říkají, že to je fraška a že na vysoké to bude těžší, jenže pro mě je to první velká zkouška. Ale musí se povést," zadoufala Váchová, která se trochu učila už před odletem na soutěž.

Rozhodně nevěří, že by jí popularita u maturity pomohla. "Jen kvůli tomu, že jsem miss, mi zadarmo maturitní vysvědčení nedají. Prostě se vše musím naučit," ujistila Váchová, která se pak bude hlásit na právnickou fakultu v Plzni. "Ale mám z toho strach. Vzhledem k pravděpodobnosti přijetí už si hledám nějakou náhradu. Možná zkusím soukromou školu."

Lucie zatím nemá představu, kterým směrem se bude ubírat její kariéra v modelingu. "Chtěla bych zkusit štěstí v cizině, protože v Čechách už je nová miss. Žádné nabídky ale zatím nemám," uzavřela.  

Reklama

Související témata:

Související články

Lucie Váchová míří na Miss Universe

Lucie Váchová si vychutnává poslední dva měsíce kralování na pomyslném trůnu české krásy. Na mrhání časem ale nemá ani pomyšlení, neboť se teprve před čtrnácti...

Váchová se připravuje na Miss Universe

Bývalá královna krásy ČR Lucie Váchová bude 1. června v ekvádorském Quitu bojovat o titul Miss Univers. Porotě se představí v modelech od návrhářky Beáty...

OBRAZEM: Dívky se sjely na Miss Universe

Do ekvádorského Quita se sjely krasavice z celého světa, mezi nimiž bude 1. června zvolena Miss Universe. Českou republiku tam reprezentuje Miss 2003 Lucie...

Výběr článků

Načítám