Hlavní obsah

Liduprázdné akvárium využili tučňáci k procházce

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodby chicagského Shedd Aquarium jsou kvůli epidemii nového koronaviru pro veřejnost uzavřeny. To však neznamená, že by v nich bylo úplně prázdno. Jen lidské kroky nahradilo ťapání tučňáčích nožiček.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo návštěvníků se akváriem v Chicagu procházeli tučňáciVideo: Reuters

 
Článek

V současné situaci jsou lidé vděční za každou zprávu a každé video, které jim vyloudí úsměv na tváři a nechá chvilku zapomenout na potíže. Dokazuje to i příspěvek chicagského akvária, který během pár dní zhlédlo přes tři miliony lidí.

Hlavním hrdinou nahrávky je tučňák skalní jménem Wellington. Spolu s několika dalšími tučňáky se v neděli vydal na procházku liduprázdnými chodbami akvária a zvědavě nahlížel do nádrží.

Gorily v pražské zoo nemají čas se nudit. Nově jim pořídili bublifuk

Koktejl

Procházka pochopitelně probíhala pod dohledem ošetřovatelů, kteří využili toho, že je akvárium zavřené pro veřejnost a dopřáli tučňákům kuriozní formu enrichmentu. Tento výraz se používá pro obohacení života zvířat v péči lidí, a aby se zabránilo stereotypnímu chování a tím pádem i zhoršující se psychické pohodě zvířat.

I když je akvárium pro veřejnost uzavřené, pro pečovatele a veterináře se nic nemění a jsou ve službě neustále. I pro ně je tak procházka s tučňáky vítaným zpestřením.

Reklama

Výběr článků

Načítám