Hlavní obsah

Lidé v Německu si stěžují na pářící se ježky. Jsou moc hlasití

Novinky, nčs

Letní měsíce svádějí ke spánku s otevřenými okny. Z venku tak člověk během noci může zaslechnout zvuky, se kterými běžně nepřijde do styku. Například ježčí rozmnožování nyní sužuje Německo a obyvatelé si dokonce stěžují na tísňové lince, informuje list The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté v německém Augsburgu musejí v poslední době řešit nezvyklé požadavky. Rozrušení obyvatelé si stěžují na zvuky, o nichž se domnívají, že jsou důsledkem příliš vášnivých chvilek svých sousedů. Ve skutečnosti se však jedná o pářící se ježky.

Jeden z případů dokonce zavedl strážníky na dětské hřiště u základní školy, odkud se podle oznamovatele ozývaly hlasité zvuky. Když však policie na místo dorazila, zjistila, že místo lidí bude muset umravnit ježky. Ti se v letních měsících rozmnožují a při aktu na okolí příliš nedbají. Ačkoliv proti lidem by nejspíš policie zasáhla, u ježků byla shovívavější, a i vzhledem ke klesající populaci drobných savců nechala pár v dovádění pokračovat.

Hlasitý jekot

Podle listu Der Spiegel se nejednalo o ojedinělý případ. „Ježci vydávají širokou škálu zvuků od tichého funění, přes pískání, až po hlasitý jekot. Laik si může tyto zvířecí projevy úplně klidně splést s těmi lidskými,” říká odborník z veterinární fakulty na univerzitě v Mnichově.

Nahrávka kopulujících ježků

Na uklidnění situace si budou muset obyvatelé ještě chvíli počkat. Nejaktivnější období páření ježků je od dubna do začátku září.

Reklama

Výběr článků

Načítám