Hlavní obsah

Levhartí mládě se po pádu do studny shledalo se svou matkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z nejčastějších věcí, kterou musí indičtí ochránci přírody řešit, je pád zvířete do vesnické studně. Ve vesnici Gadžarwadi ve státě Maháráštra spadlo minulou sobotu do místní nádrže s vodou malé mládě levharta. Ochranářům se povedlo nejen mládě zachránit, ale navrátit ho jeho matce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Levhartí mládě se opět shledalo se svou matkouVideo: AP

 
Článek

Poté, co ochranáři mládě ze studny vytáhli, prohlédl mladého levharta veterinář. Po zdravotní stránce bylo mládě v pořádku a způsobilé na návrat do divočiny.

Od vesničanů se ochranáři dozvěděli, že dospělá levhartice často navštěvuje přilehlé pole s cukrovou třtinou, rozhodli se ho tedy vypustit tam. Mládě zavřeli do klece a v noci čekali, zda si pro něj matka přijde.

První dva dny se vypuštění mláděte nepodařilo. Levhartice sice ke kleci přišla, ale zřejmě cítila přítomnost lidí a velice rychle zase odběhla. Teprve třetí den se odvážila zůstat déle. Ochranáři nadzvedli klec a mládě zvědavě vykouklo ven.

Několik prvních kroků sice váhalo, pak se ale rozběhlo přímo za matkou. Obě zvířata pak zmizela v divočině.

Reklama

Výběr článků

Načítám