Hlavní obsah

Letošní knedlíkový král snědl 105 knedlíků, rekord nepadl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým knedlíkovým králem se v sobotu v Miroslavi na Znojemsku stal Jaromír Rafaj ze Zlína. Během 20 minut spořádal 105 meruňkových knedlíků. Rekord tak letos nepadl. Ten stále drží Karel Hamerský z Víru na Žďársku se 125 snězenými knedlíky. Hamerský se letos musel spokojit s druhým místem, když snědl o dva kousky méně než letošní vítěz. Proti loňsku si tak oba borci prohodili pořadí. Soutěž byla součástí již dvacátého ročníku Miroslavského meruňkobraní.

Foto: ČTK

Soutěž v pojídání knedlíky, ilustrační foto

Článek

"Rekord sice letos nepadl, ale za to byl poražen Hamerský. To se dosud ještě nikdy nestalo," řekl ČTK místostarosta Miroslavi Roman Volf. Hamerský vyhrál předchozí čtyři ročníky soutěže.

Letošního klání se zúčastnilo devět borců, o jednoho méně než loni. O tom, kolik kdo snědl knedlíků, rozhoduje počet pecek z meruněk, které jsou v knedlících. V každém knedlíku je jedna meruňka, a tudíž i jedna pecka. "Kdo sní pecku, má smůlu," podotkl Volf.

Soutěž jedlíků je tradičně ve městě hlavní akcí oslavy sklizně meruněk. Ty se v sobotu v Miroslavi jedly ve velkém. Postaraly se o to tamní lidé, kteří připravili 1200 knedlíků. Část z nich byla dodána právě na soutěž.

Meruňkobraní tvoří ale i další soutěže, třeba o nejkrásnější meruňku a o nejkvalitnější meruňkovici, při níž porota degustovala a vybírala z 54 vzorků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám