Hlavní obsah

Letadlo muselo v Minnesotě nouzově přistát na dálnici

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Ve středu večer zažili řidiči na dálnici nedaleko Minneapolis v americkém státě Minnesota nevídané drama. Několika z nich se ve zpětných zrcátcích objevilo přistávající letadlo. Pilotovi se obtížný manévr povedl, během přistání však zavadil o jedno z aut a skončil ve svodidlech. Nikdo nebyl zraněn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na dálnici v Minnesotě přistálo za provozu letadloVideo: MINNESOTA DEPARTMENT OF TRANSPORTATION, AP

 
Článek

„Policisté zasahovali u srážky vozidla s letadlem. Ne, nečtete špatně,“ napsala na svém facebookovém účtu policie okresu Ramsey. Nehoda se stala ve středu večer krátce před půl desátou místního času.

Letounu Bellanca Viking, jenž měl na palubě dvě osoby, selhal motor. Dvaapadesátiletý Craig Gifford, zkušený akrobatický letec, neměl jinou možnost než přistát. Těžký manévr se mu povedl na výbornou. Silnice bohužel nebyla zcela prázdná a řidička jednoho vozu nestihla uhnout před dosedajícím letadlem. Gifford o ni zavadil křídlem a oba stroje skončily ve svodidlech.

„Všimla jsem si blížícího letadla zhruba vteřinu předtím, než do mě narazilo,“ uvedla den poté pro místní pobočku televize CBS motoristka Brittany Yuriková. „Pilot byl velmi milý a moc se omlouval. Vysvětlil mi, co se stalo, a já jen nemůžu uvěřit, že jsme všichni OK,“ uvedla Yuriková.

Letadlo v Missouri přistálo přímo mezi auty na dálnici

Koktejl

„Spodek letadla byl zničen, předek letadla skoro zničen. Jsem si jistá, že to SUV bylo na odpis. Všichni tři vyvázli bez škrábanců, jako kdyby na ně dohlížel někdo seshora,“ uvedla další řidička Janell Harwellová, která se k nehodě dostala jako první a zavolala na tísňovou linku.

Případ vyšetřuje federální úřad pro letectví, už teď je ale jasné, že nebýt pilotových zkušeností, mohlo dojít k horší havárii. „Ne, že bych si někdy přála být sražená letadlem, ale ze všech letadel, které mě mohly trefit, jsem ráda, že s tímhle letěl on,“ uvedla šťastná Yuriková.

Reklama

Výběr článků

Načítám